KATA, ha egy evben 3 millio folott szamlazol ugyanannak az ugyfelnek, a 3 millio feletti osszeget 40%-os ado terheli. Ez jovo evben ujraindul, az elso 3 millio extra ado mentes?
Igen.
Amúgy hihetetlen pipa vagyok emiatt az ùj szabály miatt, mert évek óta van egy kulfoldi kliens akinek 6-7 milla korul szamlazok. Mivel 40%os adóval már nem eri meg semmit csinalni, ezert iden 3 millánál megálltam, azaz az állam miatt elestem 3-4 m kulfoldi beveteltol, es senki sem jart jobban.
Koszonom a valaszokat!
2-es, kulfoldi ugyfel eseten nem 40%, hanem a 3 millio folotti bevetel 71%-ra 40%, azaz valami 27%. Ha kiszamolod, OSSZESEN 6-7 milla eseten atlagosan valami 20% korul lesz az ado arra az ugyfelre, amit szerintem meg mindig megeri.
Azt olvastam hogy 21tol nem lehetsz egyszerre kisadozo bt-ben es egyeniben. Ergo ez sem mukodik mar. Es nincs is energiam tul sokat tokolni ezzel, hogy oszinte legyek. En szivesen fizetnék 2x annyit katára ha emelnék a kereteket... de neeem, inkabb el kell kurni
Ennyiert nem torom magam, mert nem eri meg. Inkabb mas klienst keresek, vagy mas dolgokkal haladok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!