Kell fizetnem TB-t?

Figyelt kérdés
Június végén felmondtam a munkahelyemen, és azt olvastam, hogy ilyenkor még 1 hónap 15 napig fizetve van a TB. Ez most fog lejárni, viszont szeptembertől egyetemre megyek, és diákoknak ugye nem kell TB fizetni. A NAV nem küldött semmit, sem emailben, sem postai úton. Gondolom akkor nem kell fizetnem, ugye? A válaszokat előre is köszönöm :)

2021. aug. 9. 16:47
 1/7 anonim ***** válasza:
67%
De kell fizetned, amíg nem létesül hallgatói jogviszonyod.
2021. aug. 9. 17:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem telt még le a 45 nap. Majd küldenek.
2021. aug. 9. 21:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem is biztos, hogy 45 nap jár neki.
2021. aug. 9. 21:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor 45 nap, ha tartott a munkaviszonyod legalább 45 napig. A NAV meg most még értelemszerűen nem küld semmit, hiszen lehet, hogy épp ma fogsz egy új helyen munkába állni, egyelőre nincs miről értesíteni. De azt a két hetet ki kell majd fizetned, szerintem azon a 4 ezer forinton nem érdemes trükközni.
2021. aug. 10. 09:43
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igen, tartott a munkaviszonyom 45 napot, több mint 1 évet voltam a cégnél. Akkor ha van valami, majd értesít a NAV, ugye? Gondolom majd jön az email meg a csekk.
2021. aug. 10. 18:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha több, mint egy évig dolgoztál és most munkanélküli vagy, akkor jogosult vagy álláskeresési járadékra, azt tudod? És amíg azt kapod, addig sem kell tb-t fizetned.
2021. aug. 10. 20:53
 7/7 anonim ***** válasza:

Álláskeresési járadékra akkor jogosult, ha az ellátás iránti kérelem kezdő napját közvetlenül megelőző 3 éven belül van legalább 360 nap jogosultsági ideje. Június vége óta több, mint 1 hónap eltelt. Az is lehet, hogy ha ma kérvényezné az ellátást, a jogosultsági időből már akkor is "kifutott". Vagyis elszalasztotta azt, hogy kapjon ellátást. Persze ezt biztosan csak a pontos adatok ismeretében lehet állítani.

Egyébként 2020. július 01-je óta nem kell semmilyen adatszolgáltatás sehova, a NAV automatikusan értesít a NEAK nyilvántartása alapján arról, hogy kell fizetned eü. szolgáltatási járulékot magad után vagy sem. Tudni fogsz róla hidd el, ha kell...

2021. aug. 12. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!