Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Milyen könyvelő irodában...

Milyen könyvelő irodában dolgozni, mint adatrögzítő?

Figyelt kérdés
Pályakezdő lány vagyok, pénzügyi-számviteli ügyintéző végzettséggel plusz bér. Azt szeretném tudni, hogy egy könyvelő irodában ilyen végzettséggel milyen feladataim lehetnek? Mégis mire kell számítanom valaki betanít?Mivel nincs semmilyen tapasztalatom eddig, nem igazán tudom, hogy mire számítsak. Nektek akik irodában dolgoztok milyen véleményetek van?

2021. júl. 26. 12:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az a könyvelőprogramotok "hibája" szerintem, higy tételenként húzza le. Nekem simán számlaadatokat egy tételben, nyilván áfabontásban külön természetesen. A fizetési határidő valóban nem kötelező eleme, viszont nagyon sok cég esetében benne van. Nálam kb 70+% tartalmazza (egyébként már lobbizunk, hogy kötelező legyen).

Az pedig nem túl releváns, higy az onlineszámlába nem megy fel magánszemély adata, mivel bejövő számlád nemigen van magánszemélytől, kimenő meg összefésülhető az xml-lel, amiben pedig benne vannak a magánszemélyek adatai.

Értem én a problémádat meg az álláspontodat azért természetesen. Mindenki úgy dolgozik, ahogy neki kényelmes természetesen. A jövőben szerintem nem lesz szükség adatrögzítőkre, nálunk már pl most sincsenek, mióta van automata bankkönyvelő szoftverünk.

2021. júl. 27. 08:56
 12/13 Sandol ***** válasza:
Nagyon szeretnénk mi is eljutni egy olyan szintre, hogy az ügyfelek normálisan tudjanak számlázni, normális számlázóból, normális adatállományt kapjunk, és mindenki ki tudja menteni a szükséges importer fájlt a bankjából. Szerintem sajnos ez még messzebb van, de ha ti meg tudtátok valósítani, az egy nagyon pozitív dolog, és őszíntén gratulálok hozzá! :)
2021. júl. 27. 09:38
 13/13 A kérdező kommentje:
Hogy mennyi érdekes dolgot megtudtam! Köszi mindenkinek. Jó hallani dolgokat olyanoktól, akik évek óta benne vannak a szakmában. Én még sajnos nem látok bele ebbe.
2021. júl. 27. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!