Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Jelen esetben nekem ez jelenth...

Jelen esetben nekem ez jelenthet barmi problemat? Bejelentettek,nem alltam munkaba,megis mainapig bevagyok jelentve.Bovebben lent

Figyelt kérdés
Tavaly szeptemberben a volt parom bejelentett egy ceghez(resztulaj volt akkor meg). Nos, en bizonyos okok miatt nem tudtam munkaba allni,szerzodesirasig sem jutottunk el, es kertem,hogy jelentsenek ki. Ez a mai napig nem tortent meg. Jovedelmem nem szarmazott belole. Ezt nem olyan reg kozolte velem,mikor osszefutottunk,hogy meg mindig be vagyok oda jelentve . Rakerdeztem hogy miert is nem jelentettek ki?!( nekem azota nem volt munkaviszonyom, tanfolyamoztam,plusz babat tervezunk a mostani parommal. Az volt a valasza,hogy oruljek neki,legalabb CSED vagy GYED re majd jogosult leszek, de csak akkor ha ezt majd az allam fizeti nekem mert a munkaltato nem fogja. Nos, a kerdesem az lenne, hogy okoz ez barmifele problemat nekem, hogy igy voltam bejelentve mindidaig? Mert ez nem legalis.....es ebbol gondolom csak nekik van hasznuk.

#Bejelentvehagytak
2021. júl. 20. 11:55
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Jelenleg is felhivtam a volt parom, hogy hogyan gondoltak ezt, aki azt valaszolta hogy ‘ugyan mar ezzel neked akartam jot’, meg nehogy azt higyjem mar hogy nekik van ebbol hasznuk barmi is.
2021. júl. 20. 12:26
 12/18 anonim ***** válasza:
Mit fizettél azóta...??
2021. júl. 20. 12:43
 13/18 A kérdező kommentje:
A tb-met
2021. júl. 20. 12:53
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

13: bakker, akkor azért van TB-d, mert fizeted a 8K-t havonta...

Nem azért, mert be vagy jelentve a cégnél....

Ha valóban fizetnék a cégnél, nem is fizethetnél egyedi TB-t....

2021. júl. 20. 12:54
 15/18 anonim ***** válasza:
A havi 8k-ra nem jár a csok, gyed, gyes…
2021. júl. 20. 14:28
 16/18 anonim ***** válasza:
Ha be lennél jelentve, akkor kellett volna szja-bevallást is készítened... Amit nyilván nem tettél...
2021. júl. 20. 14:32
 17/18 anonim ***** válasza:

Semmi jelentősége, hogy egy cégnél mint biztosított be vagy jelentve. Majd idővel kijelentenek, vagy a NAV hivatalból levégeli a jogviszonyodat, mivel észre fogja venni, hogy a havi 08-as bevallások nem mennek be Veled kapcsolatban a cégtől, tehát jövedelmet onnan nem szerzel.

Én 7 évig voltam így bejelentve (vagyis nem jelentett ki a cégem, ahonnan leszámoltam). Semmi gondom nem volt vele, én is fizettem magam után az eü. szolg. járulékot, amikor kellett, utána még munkaviszonyt is létesítettem, de még mindig be voltam jelentve az előző helyen. Sem előnyöd, sem hátrányod nincs belőle a különböző ellátásokkal kapcsolatban (GYED stb.).

Csak jelzem valamelyik válaszolónak: GYED-et folyósít munkáltató is, ha tb. kifizetőhelynek minősül. Azoknak a dolgozóknak fizeti az egészségpénztár ezeket az ellátásokat (tp. GYED, CSED stb.), akinek a munkáltatója nem minősül tb. kifizetőhelynek.

2021. júl. 20. 20:17
 18/18 anonim ***** válasza:

17-es válaszoló vagyok.

Most megnéztem a jogviszonyaimat. Azóta sem vagyok kijelentve annál a cégnél. 7 éve megszűnt velük a munkaviszonyom. Látod, a lőtéri kutyát nem érdekli, köztük engem sem.

2021. júl. 21. 05:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!