Jelen esetben nekem ez jelenthet barmi problemat? Bejelentettek,nem alltam munkaba,megis mainapig bevagyok jelentve.Bovebben lent
13: bakker, akkor azért van TB-d, mert fizeted a 8K-t havonta...
Nem azért, mert be vagy jelentve a cégnél....
Ha valóban fizetnék a cégnél, nem is fizethetnél egyedi TB-t....
Semmi jelentősége, hogy egy cégnél mint biztosított be vagy jelentve. Majd idővel kijelentenek, vagy a NAV hivatalból levégeli a jogviszonyodat, mivel észre fogja venni, hogy a havi 08-as bevallások nem mennek be Veled kapcsolatban a cégtől, tehát jövedelmet onnan nem szerzel.
Én 7 évig voltam így bejelentve (vagyis nem jelentett ki a cégem, ahonnan leszámoltam). Semmi gondom nem volt vele, én is fizettem magam után az eü. szolg. járulékot, amikor kellett, utána még munkaviszonyt is létesítettem, de még mindig be voltam jelentve az előző helyen. Sem előnyöd, sem hátrányod nincs belőle a különböző ellátásokkal kapcsolatban (GYED stb.).
Csak jelzem valamelyik válaszolónak: GYED-et folyósít munkáltató is, ha tb. kifizetőhelynek minősül. Azoknak a dolgozóknak fizeti az egészségpénztár ezeket az ellátásokat (tp. GYED, CSED stb.), akinek a munkáltatója nem minősül tb. kifizetőhelynek.
17-es válaszoló vagyok.
Most megnéztem a jogviszonyaimat. Azóta sem vagyok kijelentve annál a cégnél. 7 éve megszűnt velük a munkaviszonyom. Látod, a lőtéri kutyát nem érdekli, köztük engem sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!