Hogyha a multikat úgy lehet meg fékezni hogy nem vesszük meg a termékeiket de közben túl nagyok is ahhoz hogy be dőljenek és egy szer öntudatra ébred a társadalom és más termékeket vesz akkor is az adóinkból fogja meg menteni őket az állam?
De miért kellene megfékezni őket?
Az engem jobban bosszant, hogy az én adómból neveli fel minden jöttment a harmadik gyerekét amit meg sem akart valójában csinálni... Na ezeket hogy fékezed meg?
Fú, te nagyon kevered a dolgokat.
De legalább a leghosszabb mondat versenyt megnyerted
Mibe kellene belekezdeni?
Ott bukik el az egész elméleted, hogy minél jobb valaki, annál jobban le akarod húzni, és minél rosszabb valaki annál inkább külső támogatással, motivátorokkal akarod felhúzni.
Tehát aki jó, nem akar majd jó lenni, mert nem éri meg neki, minél jobb, annál jobban kihasználja a társadalom alsó rétege, aki pedig: Külső motivátorok révén nem lesz elkötelezett, sőt kifejezetten érdemes lesz neki lent maradni és tartani a markát.
Nana ne terelj! Ott bukik el az érvelésed hogy a siker nem motiváció fügvénnye hanem sokkal inkább a szerencse megfelelő tanultság és szituáció találkozása! Még ki merem jelenteni hogy a szocializálatlanabbak a legmotiváltabbak csak ők ökör módon azok! Svéd ország tud mindenkinek megfelelő körülményeket biztosítani? Amerika a világ leggazdagabb országa nem? Vagy nem akar!
Ha pedig túl nagyra nő valami az természetszerűleg természet ellenes lesz! Csak hogy a multikról se feledkezünk meg!
A siker nem motiváció függvénye? Istenem... Dehogynem, meg sok minden másé. Az élsportot leszámítva szinte minden területen a motiváció, az elkötelezettség a siker egyik fő eleme.
Igen, a tudatlan, tanulatlan, tehetetlen, kitartás nélküli emberek kifogása tipikusan, hogy a másiknak csak szerencséje volt. Úgy is szokták mondani: "Hegyeket tudnék megmozgatni, ha azt a picike dombot valaki más eltakarítaná előlem"
Egyébként én tereltem? Te kezdtél el más országokról beszélni amikor a konkrét elméleted gyenge pontját kellett volna megvédened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!