Hogyan, és milyen formában kell adózni webshop után?
Figyelt kérdés
Kft-m van és szeretnénk a barátaimból álló céggel egy webshopot alapítani. Azzal naggyából tisztában vagyok, hogy mennyi adót kell fizetni, de hogy hogyan azt nem. Ha egy fizikai boltot szeretnék csinálni, ott csak beütöm a pénztárgépbe és autómatikusan megy az államhoz az adóm. Nade egy webshopnál, ezt a vásárlás utáni adót hogy kell befizetni, hivatalos számlát adni AP kóddal stb... vagy ezt az egész adózást automatizálni, hogy vásárlás után a 27%-os ÁFA egyből az államhoz kerüljön, és ne kelljen a külön befizetéssel bajlódni, mint egy fizikai boltban. Előre is köszönöm a válaszokat
szerintem nekem nincs KFT-d, ha volna akkor nem tennél fel áfa befizetéssel járó kérdést.
Amúgy meg ott a könyvelőd, aki naprakész információkkal tud szolgálni.
2021. júl. 11. 10:51
2/9 anonim válasza:
Ha kft-d van, akkor kell hogy legyen könyvelőd!
Hozzá fordulj, ne a GYK-s Mancikákhoz, Pistikékhez...
2021. júl. 11. 10:55
3/9 A kérdező kommentje:
A cég weboldalak hirdetési helyeinek értékesítésével foglalkozik, így eddig erre nem volt szükség, mert a bevetelt adózottan kaptuk. Ha már webshopot fogunk indítani, lesz könyvelő, de egyenlőre még csak papíron van. Ezért itt ha érkezik normális válasz akkor egyszerűbben el tudunk indulni, de ha nem akkor hamarabb lesz szükség egy valódi könyvelőre.
2021. júl. 11. 11:02
4/9 anonim válasza:
ígyis-úgyis normális könyvelőre lesz szükség.. nem csak papíron.
2021. júl. 11. 11:17
5/9 anonim válasza:
Ha beütöd a pénztárgépbe, majd a pénzt beteszed a kasszába, az szerinted hogy jut el az államhoz adó formájában??
2021. júl. 11. 11:45
6/9 anonim válasza:
"Azzal naggyából tisztában vagyok, hogy mennyi adót kell fizetni"
Látszik, fogalmad sincs az egészről: ha lenne KFT-d, tudnád még fejből is akár a NAV számlaszámát, amire az áfát befizeted. Másrészt előre legfeljebb csak saccolni lehet a fizetendő adóról, de tudni semmiképp. Fogom a fejem, ilyet írsz: "autómatikusan megy az államhoz az adóm". Még csak ez kéne!
2021. júl. 11. 12:03
7/9 anonim válasza:
Neked 100%, hogy nincs semmilyen Kft-d, legalábbis működő nincs. Olyan kérdéseket tettél fel. Az adód sehogy nem megy automatikusan a NAV-hoz. Amit a könyvelőd megállapít, mint "eddig" elutalod a megfelelő bankszámlaszámra. Másrészt, online számlázóprogramra előfizetsz, ott kiállítod a számlát a webáruházas vásárlás mellé (e-mailben elküldöd), az is be van kötve a NAV felé, de ugyanúgy te utalod el az adódat.
2021. júl. 11. 12:29
8/9 anonim válasza:
Adózottan kaptátok eddig a bevételt? Az micsoda, hogyan lehet olyat?
2021. júl. 11. 13:27
9/9 anonim válasza:
8: megelőztél! 😁
El nem tudom kepzelni, h gazdasági szereplők között mifele adózottan kapott bevétel lehet....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!