Ha az interneten akarok dolgozni, akkor hogyan fizetem be a különféle adókat, ha több felé lehetőség van erre, mik azok?
Figyelt kérdés
2021. júl. 5. 18:37
1/7 anonim válasza:
Mit akarsz dolgozni az interneten? Mert nagyon nem mindegy adózási szempontból
2/7 A kérdező kommentje:
Több felé dolgot is ki akarok próbálni, például freelancing-ot, affiliate marketing-et, online kérdőíveket stb. Egyébként nem csak az SZJA-ra lennék kíváncsi, hanem a nyugdíj meg a társadalmi adóra is
2021. júl. 5. 18:58
3/7 anonim válasza:
Mindegy, mit dolgozol és hogyan
Csak átutalással fizethetsz minden adót és járulékot.
Csak szólok, hogy a freelancing a szellemi szabadfoglalkozás gyüjtőneve, olyan szakma nincs.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, pont erre voltam kíváncsi, de ezt majd hova kell utalnom? És mennyit? A nyugdíj adót is oda kell küldeni mint a SZJA-t? Kerestem a NAV oldalán is, de sajnos én találtam választ sehol
2021. júl. 7. 12:53
5/7 anonim válasza:
Freelancing alatt mit értesz? Milyen tevékenységet?
Külföldre (azon belül EU vagy sem) vagy Magyarországra fogsz számlázni?
Mekkora havi bevételre számítasz?
Van heti 36 órát meghaladó munkaviszonyod vagy hallgatói jogviszonyod?
6/7 A kérdező kommentje:
Freelancing alatt olyan oldalakat értek mint Fiverr, ahol szolgáltatásokat tudsz eladni az interneten, általában ezek otthonról végezhető szolgáltatások (ez az egész világon használt oldal). Munkám nincs és nem is lesz ezek mellett, havi bevételre 100.000Ft felett valahol 2 millió között, sajnos erre nem nagyon tudok választ adni.
2021. júl. 8. 07:42
7/7 anonim válasza:
Keress fel egy könyvelőt, de az szja-s egyèni vàllalkozàs jó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!