Mire lehet következtetni abból ha egy cég adózott jövedelme negatív?
Cégnél nincs olyan, hogy adózott jövedelem.
Esetleg olyanra gondolhatsz, hogy adózott eredmény. Ebből arra lehet következtetni, hogy a cég mit akart mutatni a nagyvilág felé. A közzétett beszámolók több mint 90%-a nem a valóságot mutatja, úgyhogy azokból nem igazán fogod tudni eldönteni, hogy hogy is megy egy cégnek valójában.
*Adózott eredmény
Ennyi alapján annyira, hogy a költségek meghaladták a bevételeket. Messzebb menő következtetéseket pusztán a kérdés alapján nem lehet levonni, ahhoz minimum a teljes beszámolót látni kéne, de a számviteli alapelvek között megtalálható "megbízható és valós összképtől" még így is baromi messze lennénk.
Bocsánat, rosszul emlékeztem.
Az eredménykimutatásban van a “D” pont alatt “ adózott eredmény”
Ez az eredmény minuszos.
Ez az un. “Adózott eredmény” a cég keresete, mint az alkalmazottaknál a nettó bér?
Köszönöm a válaszokat!
Állásinterjúra kaptam meghívást.
Ezért nyitottam meg az adott cég beszámolóját.
Bérigényt biztos fognak kérni.
Nos, a beszámolóban szereplő személyi kiadásokat elosztottam az alkalmazottak számával ami után kaptam egy átlagot.
Ez az átlag egy versenyképes fizetésnek mondható arra a pozícióra amire jelentkeztem
Nem tudom, hogy jól ötletelek-e?
Esetleg, ezt nem szabadna figyelembe venni?
Sok dologgal lehet játszani, amivel egy céget "mínuszba" tudsz tenni.
Bevétel nem számlázás, költség elhatárolás, céltartalék képzés...
Amit átlag bérnek számolsz, azt maximum a bérköltség sornál tudod eljátszani. Mérleget eredményt ennyiből nem lehet elemezni.
Ha nem üres, akkor a kieg sokat tud segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!