Mi a legújabb törvény a sportfogadásból megszerzett nyeremény leadózására?
Amit ebben a bejegyzésben írsz, az egy komplett kabaré estre elegendő. :)
Ha ezeket az információkat attól az általad megbízhatónak ítélt futballpápa Gábortól kaptad, akkor gondolkozz el, mit tartalmazhat a 300.000 Ft-os csomag.
A 16%-os baromságról már többen ejtettek szót, de a másik kettő kiderítéséhez sem kell sok google használat:
1.
A tippmix nyeremény nem adómentes, abból kifizetés előtt levonják az adót. Mielőtt vitatkoznál ezzel te vagy a pápa: Úgy állapítják meg az oddsokat (azért olyan kicsik a többi irodáéhoz képest), mert az adó mértékével csökkentik, ezért nem "látszik" sehol.
2.
Magyarországon egyetlen cég van, akinek van engedélye szerencsejáték (pl. sportfogadás) szervezésre: Szerencsejáték Zrt. Nem véletlenül perelte be az államot több külföldi székhelyel rendelkező szerencsejáték szervező cég.
.
Ha mégis meg szeretnéd venni Gábor pápa mentor programját, szerintem vegyél fel személyi kölcsönt rá. Hiszen biztosan olyan jó a módszere, olyan hasznos tippeket ad, hogy egy-két fogadással megkeresed az árát. Egy (na jó, maximum kettő) hét után visszafizeted a banknak a hitelt, aztán pedig jöhet a kánaán. Jöhet a habzsi-dőzsi, pénzszóras... Szerintem.
(Ugye, mindenki tudja, hogy a pont utáni rész csak vicc?)
Ha valaki nézi még ezt a kérdést válaszolna ezekre a kérdésekre normálisan légyszíves? Azt lehetőleg hagyjuk hogy milyen tudatlan vagy stb...
Ha a nyereményt a magánszemély nem kifizetőtől kapja – például a nyeremény egy külföldi honlapon szervezett játékból származik –, akkor a jövedelem után a magánszemélynek kell megfizetnie a 15 százalék szja-előleget, és a 15,5 százalék szochót, a szerzés negyedévét követő hónap 12-éig.- Ez mit jelent pontosan? Mi az hogy előleget? Azt jelenti hogy 3 havonta össze kell számolni hogy mennyit nyertem,és minden azt követő hónap 12.-éig van időm befizetni az adót? Mit jelent az hogy előleg?
A másik hogy ezeket ügyfélkapun kell intézni? Van egy számlaszám ahova ell kell utalni az adót? Vagy hol lehet befizetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!