Műszaki cikkek UNIO-n kívüli országból. Vám? Adó? (info lent)
Szeretnék rendelni ebay-ről pár műszaki cuccot, és azt tovább adni mondjuk vaterán. Olvastam, hogy sok számítás technikai cucc vámmentes. Viszont ha hivatalosan tovább szeretném adni, akkor már gondolom nem az. Olyat is hallottam/olvastam, hogy a szállítási költséget is megvámoltatják. Esetemben ez úgy néz ki, hogy 200ft kb a termék és 1800ft a posta.
A kérdéseim a következőek lennének.
1. Mi kell ahhoz, hogy én hivatalosan árulhassam ezeket a dolgokat.
2. Mennyi a vám? Szállítási költséget is vámolják esetemben?
Ha esetleg még valami eszembe jut akkor meg írom.
A válaszokat és a segítséget előre is nagyon szépen köszönöm.
Én ezeknek utánaszámoltam rendesen régebben, foglalkoztam is vaterás eladással, csak az idegeim rámentek...
Ha mindent szabályosan csinálsz, vállakozóival, vámmal, minden minden, úgy teljesen esélytelen vagy, nyereséggel kijönni a buliból.
Akik komolyan csinálják a vaterán (amiről most beszélsz), azok vagy valós árukészlettel (tehát üzlet mondjuk) rendelkeznek, vagy csak rendelést teljesítenek (ebbe untam bele én)
Utóbbival csak nyereségesen jöhetsz ki, viszont benne van a hatalmas rizikó, hogy valahol megsemmisül az árú útközben, lenyúlják, vámon eltűnik hirtelen, stb...
Én dealextreme-ről rendeltem, hihetetlen olcsó, hongkongból jön (tehát vámot nem úgy kezelik), viszonylag gyors. Innen csak 15.000ft értékben nem érkezett meg cuccom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!