Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ezt igy elfogadjak az okmanyir...

Ezt igy elfogadjak az okmanyirodaban?

Figyelt kérdés
Eladtam egy autot. A helyszinen rosszul toltottuk ki azt a meghatalmazast, amellyel megbiznak hogy kijelenthetem a nevukre. Ezt mar csak otthon vettem eszre, ezert csinaltak megegyet, es elkuldtek. A kuldes elott lefotoztak, ahol egy szammal el volt irva az alvazszam. Emiatt irtam nekik hogy kuldes elott javitsak ki.Aztan ma megjott a papir, viszont nem tollal es alairassal javitottak ki az elirt szamot, hanem beszkenneltek a papirt es egy programmal modositottak a szamot. A papiron is latni hogy szkenelve van mert sotetebb a papir. A kerdesem az hogy ezt a kozlekedesi okmanyirodaban el e fogadjak? Mert ez egy hivatalban keszult pecsetes irat, tehat gondolom eredetinek kell lenni...Erdemes megprobalkoznom lejelenteni az autot a nevemrol vagy felesleges es nem jo ez a papir?
2021. jún. 7. 15:09
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem fogják így elfogadni. Eredetinek kell lennie.
2021. jún. 7. 16:03
 2/2 anonim ***** válasza:
50%

"A helyszinen rosszul toltottuk ki azt a meghatalmazast, amellyel megbiznak hogy kijelenthetem a nevukre. "

Nem fogadják el.

"Erdemes megprobalkoznom lejelenteni az autot a nevemrol "

Nem egyszerűbb, ha a vásárló megteszi a bejelentési kötelezettségét az okmányiroda felé? No és Te, mint eladó is.

Mindkettőtöknek meg kell tennie (eladó-vevő), egyébként a vevő csak vélelmezett tulajdonosként fog szerepelni a gépjármű-nyilvántartásban, ha csak az egyik fél teljesíti a bejelentési kötelezettségét. Aki nem teljesíti, az pedig mulasztási bírsággal sújtható...

Mindkét féltől az eredeti aláírásokkal ellátott adásvételi szerződést fogják várni!

2021. jún. 7. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!