Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Baj ha nem adózom ebből...

Baj ha nem adózom ebből egyenlőre?

Figyelt kérdés
Discord BOT-okat fejlesztek hobbiból suli mellett szabadidőmben. Nemrég elkezdtem megrendelésre is csinálni. Két hét alatt egy elkészítem 0-ról mindennel együtt. Kiskorú vagyok még. Az árak névlegesek 5E ft körül vannak a munka költségek+az egyebek de azok se haladják meg a néhány ezres kategóriát. Ha eljutok egy profibb szintre akkor tervezek adózni de most csak tapasztalat gyűjtés céljából kezdtem el ezt igazából, nem is a pénz a lényeg benne.

#adó #NAV #Navbelike
2021. jún. 4. 19:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem h megerne a navnak hogy rad fecserelje az idejet ha csak ennyit keresel
2021. jún. 4. 19:05
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg már az első forinttól adóköteles lenne és megvághatnak érte (a kérdés hogy ez még is hogy lehetséges, mivel 18 alatt vállalkozó sem lehetsz) de jó esetben a kutya nem foglalkozik vele.
2021. jún. 4. 19:06
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem hirdetdm magam nagy oldalakon pl. instagram, csak kisebb discord szervereken. A kifizetés PayPal-en történik
2021. jún. 4. 19:08
 4/4 anonim ***** válasza:
76%

"Baj ha nem adózom ebből egyenlőre?"

Jogszabály szerint igen, az.

Két dolog is problémás:

1./ Nem vállalkozhatsz saját nevedben, mivel még kiskorú vagy, Te pedig éppen azt teszed, ráadásul "engedély" (adószám) nélkül. Az adószám nem egyenlő az adóazonosító jeleddel!

2./ Az első forinttól SZJA-köteles a belőle származó jövedelmed. ÁFA-t még nem is érintettük. :)

Nagy esélyed nincs arra, hogy lebukj, de az ördög sosem alszik.

Az adóhatóság pedig nem aszerint szelektál, hogy megéri vagy nem éri meg valakit piszkálnia, hanem sokszor az elszaporodni látszó szabálytalanságok letörése is cél. Egyébként is ellenőrzési tervek alapján dolgoznak. Ha azt kapják utasításba, hogy 2021. évben fokozottan kell ellenőrizniük mondjuk azokat a tevékenységeket, amilyen jellegűt Te végzel, akkor máris nagyobb esélyed van lebukni a többiekkel együtt.

Ezt mérlegeld...

2021. jún. 5. 05:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!