Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Revolut kriptopénz adózás?

Revolut kriptopénz adózás?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kérdésem a következő:

Ha Revoluton veszek kriptopénzeket és lesz rajta nyereségem akkor azt hogyan kell leadózni? Az adószámom meg van adva, azt hiszem ezt nem rég vezették be náluk. Ilyenkor az adózást megcsinálja automatikusan a Revolut vagy nekem kell? ha igen akkor hogyan?

2021. jún. 3. 18:43
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Én nem azt akartam te viszont arról írsz...
2021. jún. 7. 21:06
 22/26 anonim ***** válasza:
Hát én nem írtam bankrablásról meg pénzmosásról meg hasonlókról... olvasd vissza és láthatod, hogy végig azt írtam, hogy pont nem erre van kitalálva, mivel dokumentálni kell a folyamatokat. Ha te ebből azt szűrted le, hogy én arról írok, akkor nincs is miről beszélnünk tovább.
2021. jún. 7. 22:46
 23/26 anonim válasza:
Tudna valaki példát arra vonatkozóan, hogy suli után egy 18 éves 200 minimális tranzakciót kinyomtatva 80 e ft os nyeresegbol leadózik. Stb
2021. nov. 3. 11:31
 24/26 anonim ***** válasza:
23 elegge forditva ulsz a lovon. Senkit nem erdekel h hany tranzakciod volt, kriptonal meg a buko tranzakciok se, nem tudod levonni oket. Csak a nyero tranzakciokra 26.x szazalek adot kell befizess, vagy varj jovo evig es akkor 15-ot
2021. nov. 3. 11:38
 25/26 anonim válasza:

Pár 10 e nyereség, vagy veszteséget is be kell nyújtani, vagy még nem ilyen szigorú?

Szabályt értem. Gyakorlatban?

[link]

Ha minimálbér alatt van aprópénz, gondolom nem fog minden diák,fiatal adóbevallásban feltuntetni, benyújtani ...

(Mindent be kell nyújtani, 5 e ft pluszt, vagy ha 500 e ft om lett?)

(Mikor évül el, ha nem tűnsz fel senkinek)

Pl 10 éve nem vallottam be 30 e ft kriptonyereseget :D

Csak aki feltűnőbb.

2021. nov. 5. 10:46
 26/26 anonim ***** válasza:

1 forintot is be kell vallani, max adót nem feltétlenül kell rá fizetni.

5 év az elévülés, viszont a bevallástól számítva. Vagyis most, 2021 végén fog elévülni a 2015.

2021. nov. 5. 11:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!