Teljes munkaidős állás melletti tevékenység adózási lehetőség?
Figyelt kérdés
Sziasztok.
Teljes munkaidőben dolgozom, viszont emellett szeretnék pár hónapig egyéb tevékenységet (fordítás - végzettséggel rendelkezem) végezni. Mi a legkedvezőbb módja az adózásnak, ha csak egy cégtől (külföldről) lenne ilyen módon bevételem a magyar munkaadóm mellett?
Ha esetleg korrepetálást vállalok, magyar magánszemélyeknek?
Korábban volt KATA-s vállalkozásom, ahol fordítással is foglalkoztam, azonban most ez a vállalkozás szünetel (nem szűnt meg). Most viszont nem vagyok biztos benne, hogy a KATA lenne a legjobb megoldás. Mit javasolnátok, milyen formában végezzem a tevékenységet, milyen adókat, járulékokat kell befizetnem a bevételek után?
Köszönöm a segítséget.
2021. jún. 1. 10:03
1/3 anonim válasza:
Ezt ennyi infóból nem lehet megmondani. Nagyban függ az árbevételedtől pl. Simán lehet, hogy a kata lenne még így is a legcélszerűbb választás.
2/3 A kérdező kommentje:
Előre sajnos nem tudom megmondani, mennyi lenne a bevétel. Tételezzünk fel mondjuk 50.000 Ft-ot első hónapban. Ebből azért 25-öt katára kifizetni sok lenne...
2021. jún. 1. 10:10
3/3 anonim válasza:
Nyilván nem tudod előre a bevételedet, viszont egy adótanácsadó vagy könyvelő kolléga sem fog neked tanácsot adni, ha nem tudja, hogy mivel számoljon :) Ezért kell a becslés, tervezés, üzleti terv. Akkor is ha csak másodállásról van szó. Ha a főállásod fix, akkor mellette talán a másodállású szja-s érheti meg alacsony bevétel mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!