Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hol találok ilyen könyvelőt?

Hol találok ilyen könyvelőt?

Figyelt kérdés

Tudnátok ajánlani valakit?

Kézműves termékeimnek hamarosan webshopot nyitok, ehhez keresek könyvelőt.

Olyan könyvelőt keresek aki érti hogy működik a webshopok könyvelése, paypalos fizetések könyvelése illetve szeretnék terjeszkedni majd amazonra és van egy külföldi kézműves oldal (etsy) itt is árulnám a termékeket. Tehát a külföldön eladott termékeket is kellene könyvelni... Van ilyen könyvelő?

2021. máj. 21. 17:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
És ezt milyen vállalkozási formában gondoltad? Remélem nem adószámos magánszemélyként? :D Áfakörösként vagy nem áfakörösként?
2021. máj. 21. 17:52
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

konyvelok.hu

konyvelo-net.hu

2021. máj. 21. 17:56
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A környéketeken elérhető távolságban levő könyvelőknek küldj mailt, amiben leírod a tevékenységedet, és megkérdezed, tudnának-e vállalni. Kezdő vállalkozást nem mindenki fogad.
2021. máj. 21. 18:39
 4/13 A kérdező kommentje:
Egyéni vállalkozóként szeretném
2021. máj. 22. 08:38
 5/13 A kérdező kommentje:
Sajnos még bőven van mit tanulnom, nem nagyon tudom mi tartozik az áfakörösbe és a nem áfakörösbe vagy hogy melyik kellene nekem. Annyit tudok hogy webshopot egyéni vállalkozóként tudok üzemeltetni. Erről olvastam többet és ha jól tudom nekem ez 50.000Ft havonta. De ha bárki tud tanácsot adni azt nagyon megköszönöm.
2021. máj. 22. 08:41
 6/13 anonim ***** válasza:
Szóval főállásban szeretnéd. Webshop modellre nem a legjobb a kata, de főállásként, kezdőként még okés is lehet. Itt igazából a külföldi dolgokkal lesz baj, mert ott valszeg neked kell makd pluszban áfát fizetni (fb hirdetés, etsy díja, stb).
2021. máj. 22. 11:34
 7/13 A kérdező kommentje:
Webshop modellre miért nem lehet jó választás a kata? Ha nem a kata akkor melyik lenne jó nekem? Főállásban csinálnám igen
2021. máj. 23. 11:35
 8/13 anonim ***** válasza:
Mert rengeteg költséged, ráfordításod lesz, amiket neked telibe ki kell számláznod. Pl ha megveszel valamit 100 ezerért és eladod 120ért, akkor neked azon 20 ezer a hasznod (egyéb költségektől, most eltekintve), viszont a 120at kell számláznod és ez telíti a katakereted. Vagyis 20 ezer bevételre, 120at számlázol. De mint írtam, kezdőként még jó is lehet akár.
2021. máj. 23. 12:46
 9/13 A kérdező kommentje:
Sajnos még nagyon sokat kell informálódnom mert én sem vagyok tisztában sokmindennel. Ezért is tudkm teljesen értelmezni amit próbálsz nekem elmagyarázni. Baromira kezdő vagyok. Katásként nekem havi 50.000Ft-ot kell adóznom, nem?
2021. máj. 23. 13:16
 10/13 anonim ***** válasza:
A nav felé igen. Ezen kívül lesz még évi 5 rongy kamara, meg az önkornyzat felé iarűzési adó (itt 3 módszer közül lehet választani). Valamint a külfüldi szolgáltatásigénybevétel után áfát kellöfizetned, ha alanyi adómentes leszel
2021. máj. 23. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!