Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi történik, ha nem fogadom...

Mi történik, ha nem fogadom el az Szja tervezetet?

Figyelt kérdés
Nem fogadom el és nem is küldök be módosítottat. Ekkor a rendszer alapból a NAV által elkészített tervezetet veszi alapul, vagy úgy értelmezi, mintha nem küldtem volna be az adóbevallásom?

2021. máj. 20. 08:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a tervezet válik a végleges adóbevallásoddá.
2021. máj. 20. 08:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
a tervezet válik véglegessé, de ha hibás, nem magyarázhatod azzal, hogy de nem te csináltad.
2021. máj. 20. 08:29
 3/6 xswerdy ***** válasza:
100%
olyan nincs. Ha határidőig nem módosítod, akkor úgy tekintik, hogy elfogadtad.
2021. máj. 20. 09:05
 4/6 anonim válasza:
Ez akkor is igaz, ha belépek az eszja-felületre, át is nézem ,de mégsem megyek az "Elfogadásra"? Tehát nem arról van szó, hogy meg sem nyitottam. Megnyitottam, de ki is léptem után belőle elfogadás nélkül,akkor is elfogadottnak minősül?
2022. máj. 1. 23:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen, akkor is.

Ahhoz, hogy ne az legyen a végleges bevallásod május 20-án, be kell nyújtanod egy másikat helyette.

2022. máj. 2. 05:36
 6/6 xswerdy ***** válasza:
igen, hallgatás beleegyezés.
2022. máj. 2. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!