Pénztárgépbe mit kell beütni?
Ha több tételt vesz, akkor egyenként beütöd és a pénztárgép kiadja a végösszeget. Ne adogasd össze fejben, mert 1) tévedhedsz 2) a vásárló azt mondhatja, hogy nem jól adtál össze.
Nem tudom kötelező-e egyenként beütni, de én még olyat nem láttam, hogy valaki összeadja és egyben üti be és értelmét se látom, hiszen ha nem sok és fejben össze tudod adni, akkor egyenként beütni se tart sokáig, ha meg sok és ezért nem akarod beütni, akkor meg könnyen tévedhetsz az összeadásnál.
Azért az egyszerű eset pl a fagylaltozós. Nincsenek külön gyűjtők, stb. 1 gömb fagyi 250 ft.
Apuka egy 3 gömbös, anyuka egy 2 gömbös fagyit esznek, a 3 gyereknek meg vesznek 1-1 gömbös fagyit.
Akkor a pénztárosnak azzal kell kinlódni azzal, hogy:
750
500
3*250
hiszen a valóság az lenne.
Ezzel ellentétben szerintem számolja azt, hogy összesen volt 8 gombóc fagyi, és valljuk be, hogy nem kell hozzá nagy matektudás, hogy valaki összeszámolja, hogy az összesen 2000 pénz.
Viszont ha úgy vesszük, ez nem felel meg az igazságnak, legalábbis tételesen nem, ugyanúgy mint az sem, hogy 8*250. Hiszen ez mégiscsak 3-féle különböző fagylalt volt. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy szerintem szabályos egy ilyen blokk, csak nem életszerű a tételes beütés.
De eddig a zöldségesnél is mindig úgy kaptam a blokkot, hogy megmérte a káposztát, a mérleg kiszámolta neki, hogy 554 ft. Ezt beütötte a számológépbe, és csak a végeredményt ütötte a pénztárgépbe.
Még tételeset sem kaptam tőle, bár ha a tényszerűséget, és valóságot nézzük, akkor talán az lenne a szabályos nála is, ha tételesen kiütné, hogy 1,45*500, meg hogy 2,78*350. A gép meg bajlódjon el vele, ahogy tud.
De ezek szerint a zöldségesnél sem kaptam még sose szabályosan kiállított gépi blokkot.
#3, 4 válaszoló.
Az tiszta sor, hogy a számlán tételesen kell, hogy szerepeljen, de a kérdésem a nyugtára irányult!
Azon viszont nincsenek mondjuk mennyiségi egységek sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!