Adóbevallásnál mit kell nézni?
Nem értek hozzá, amit az m30-as igazolásokból, és a tervezetből kiszűrtem 3 adat van. A jövedelem/bevétel, a levont adóelőleg és a levont járulékok.
Tavalyi évben 2 munkahelyem volt, és a régi helyről kapott m30-ason a bevétel és a levont adóelőleg egyezik a nav-os tervezeten lévővel, viszont a járulék eltér 5000 ft-al. Az m30 on 75957 ft szerepel a tervezeten pedig 70466.
Ha családi kedvezményre nem vagy jogosult, a lőtéri kutyát érdekli a járulékadat adózás szempontjából.
Azt ráérsz később is egyeztetni a céggel/NAV-val.
A többi része viszont MOST fontos! 2 munkahelyed volt. Melyikkel egyezik a tervezet? A másodikkal? Ha azzal, akkor jelölték az M30-ason, hogy az előzményadatokat is tartalmazza az igazolás? Látatlanban nagyon nehéz segíteni.
Először is családi kedvezményre nem vagyok jogosult.
A jelenlegi (második) munkahelyről kapott m30-on lévő bevétel, levont adóelőleg, és levont járulék egyezik a tervezettel. Előzmény nincsen rajta, csak novemberi, decemberi hónap van feltűntetve. Nov. 1-én kezdtem.
Akkor az van, amit előbb írtam. A járulék számodra most lényegtelen a bevallás szempontjából.
Azt ráérsz bármikor egyeztetni a NAV-val és a volt céggel, hogy valós adatok kerüljenek be a NAV-rendszerbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!