Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Online sportfogadásból kell...

Online sportfogadásból kell adózni, És ha igen hogyan?

Figyelt kérdés

Kb. havonta 200-300 ezer körül van a bevételem. Ez elég jelentős összeg. Ebből kell adóznom? Ha igen hogyan?

Tudom, hogy kisebb részletekben kiutalhatnám magamnak és ha elkölteném kisebb dolgokra akkor nem lehet kinyomozni, de ha szeretnék belőle komolyabb dolgokat venni (pl. kocsit) akkor mi van?

A bank mekorra utalást jelent be az APEH-nek?

2010. aug. 23. 15:45
 1/7 anonim ***** válasza:
bocsi az offért de erre én is kíváncsi lennék:D
2010. aug. 23. 15:49
 2/7 anonim ***** válasza:

elvileg kell, de még soha senki nem adózott.

a APEH szarik rá, bármit veszel, ne törődj vele

a bank semmilyen utalást nem jelent az APEH-nek.

egy frászt fogsz te nyerni százezreket, ha ébren vagy, ne álmodjál

2010. aug. 23. 16:08
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem álmodok. Fél éve stabilan megvan a 200-300 ezer...

Attól, hogy neked nem megy még másnak mehet.

2010. aug. 23. 16:19
 4/7 anonim ***** válasza:

Elméletileg kell utána adózni, de tulajdonképpen felesleges.

Az APEH nem olyan nagy ász aminek gondolják. A vagyonosodási vizsgálat inkább csak ijesztgetés, bár ha egyszer rád kerül a sor akkor megszívhatod. Ha pedig úgy veszel gépjárművet hogy alig volt adózott jövedelmed akkor számíthatsz rá.

De ne aggódj sztem, mert a v. vizsgálatnak nagyon kicsi az esélye, és ha mégis rád kerül a sor csak ki kell valami magyarázatot találni. Nyilván kiderítik hogy a fogadóirodától érkezett a pénz, de egyszerűen mondhatod azt hogy igen, mivel azok küldtek ajándékba pénzt. Ezt már nehéz bizonyítaniuk hogy nincs igazad, főleg ha külföldi a fogadóiroda. Csak ésszel.

2010. aug. 24. 18:38
 5/7 anonim válasza:

érdekelne hogy csinálsz havi 2-300ezret?

még nem hallottam olyanról hogy valaki hosszútávon pluszban lenne sportfogadásból.

írj privit ha nem akarod megosztani mindenkivel a titkot! :)

2011. máj. 8. 02:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Utolsónak : Miért, majd azt hiszed hogy aki sportfogadásból él, az majd fizetett hirdetést ad fel hogy : "Hé! Sportfogadásból élek, jeeeee" vagy mi? Nem szokták reklámozni magukat.

Amúgy én is sportfogadásból élek, Betfair a fő területem, teniszre szoktam tenni leginkább, backelek és layelek élőben. A fogadóirodák sajnos lekorlátoznak, ott nem lehet komolyan játszani.

2011. júl. 31. 10:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja és az eredeti kérdésre válaszolva : Én még egy fillér adót nem fizettem, nem is tervezem. Ezért kell egy családtag, mert ha mondjuk lakást akarnál venni, inkább az ő nevére legyen megvéve, és akkor garantáltan nem lehet semmi bajod sem belőle.
2011. júl. 31. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!