Kell adót fizetnem?
Figyelt kérdés
2 éve vásároltam egy ingatlant, ami után kifizettem az illetéket. Most el akarom adni az ingatlant és azt hallottam, hogy mivel öt éven belül adom el adót kell fizetnem ismét . Igaz ez ha igen mennyit?2021. máj. 9. 06:52
1/4 anonim válasza:
Tudtommal van olyan hogy ha eladas utan ingatlant veszel akkor nem kell.
2/4 anonim válasza:
Amit kifizettél, az illeték, és nem adó. Eladás után, amennyiben többért adod el, mint amennyiért vetted (mínusz költségek), akkor kell SZJA-t fizetned. Vagyis csak akkor, ha jövedelmed keletkezett belőle.
3/4 anonim válasza:
Pont öt éven belül kell.
Ha az eladásból szerzett bevétel mínusz a szerzési érték, illetve a kapcsolódó, igazolható kiadások (illeték, ügyvéd, pl) pozitív, akkor van belőle jövedelem; ha negatív, nincs.
A szerzés évében és a követő évben a teljes jövedelem adózik; sz+2-ben annak 90%-a az adóalap; sz+3-ban 60%; sz+4-ben 30%.
Ötödik évtől nincs szja. Bevallani sem kell.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek az infót.
2021. máj. 9. 08:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!