Örökölt tartozás után ház eladás ?
Üdv
Olyan kérdésem lenne hogy örököltünk egy házat és vele adósságot is. A ház többet ér. Fél ház neve a mi nevunkon van , másik fele az elhunyt apám neven
Szóval a navot ki kell majd fizetni, de nincs pénzünk egyenlőre ennyi amekkora a tartozás. Kérdés az hogy ki lehet fizetni a navot a lakás eladás után is? Vagy ők szabhatnak határt hogy 2 hónapon van befizetni azt?
Előre is köszönöm a válaszokat .
A tartozás tegyük fel 7millio.
A haz erteke 19.
A kérdés az volt hogy mennyi időm van a navnak megfizetni?;)
Ha eladom a hazat
Igen koszi azt tudom hogy miénk lesz az ő lakás fele is .
Lehet rosszul fogalmaztam.
A NAV tartozás megfizetése mennyire ráérős az lenne a kérdés :)
Hagyatéki tárgyalás után szépen bemész a NAV-hoz és megegyezel velük.
Utána csinálod amiben megalkudtatok.
mi köze ehhez a NAV-nak? Vagy az adósság, amit örököltél az adótartozás?
Vagy az a kérdés, hogy az eladás utáni adót (ha drágábban adod el, mint a hagyatéki végzésben szereplő érték) meddig kell megfizetni?
Ha jól értem, akkor az elhunytnak volt a NAV felé tartozása.
Ha volt az ingatlanra végrehajtási jog bejegyezve a NAV javára, akkor azt törölni fogják, mivel minden elhunyt adózó esetén a végrehajtási eljárást meg kell szüntetni, a lefoglalt vagyont fel kell oldani. A NAV a hagyatéki eljárás során fogja bejelenteni az igényét a nála nyilvántartott tartozásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!