Mindenkinek kell adóznia?
Bocsánat, ebben nagyon buta vagyok és szeretnék tájékozódni, de a neten kicsit elveszek az infókban.
Szóval az a kérdésem, hogy, mindenkinek kell adóznia?
Jelenleg egyetemi hallgató vagyok, nappali tagozaton, tehát azt hiszem nem kell. Előtte dolgoztam pár évet, KATA-s voltam, akkor ugye azzal fizettem adót. De mi van, ha csak dolgozom valahol és megkapom a fizumat? Nekem kell elutalnom valahova egy összeget, vagy a NAV kiállítja majd nekem és csak befizetem, amikor kell?
Tehát az a kérdésem, hogy magánszemélynek mik az adófizetési kötelezettségei? Mi van azzal, aki munkanélküli, de nem vesz fel segélyt, mert pl a párja eltartja...stb.
Köszi a válaszokat!
húha, ennyire tájékozatlanok manapság az egyetemisták?
Már a fűtéscsövön is az adózásról szóló hírek jönnek ilyentájt, minden évbben... :))))
Aki munkanélküli, és nem jár neki semmilyen segély, annak EÜ-biztosítást kell saját jogon fizetni. Akkor is, ha eltartja a párja.
Havi 8e ft.
Nagyon köszi a válaszokat!
5-ös: nem az egyetemisták, hanem én vagyok ebben tájékozatlan, otthon és a suliban nem tanították meg, a neten pedig belezavarodtam éppen ezért nagyon hálás vagyok minden válaszadónak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!