A már benyújtott adóbevallást hogyan tudom javítani?
Ügyfélkapun keresztül nyújtottam be az adóbevallásom. Viszont kaptam egy hibaüzenetet miszerint javító bevallással kell a hibát javítanom.
Ezt hogyan kell? Tudna valaki ebben segíteni nekem? Honnan kell ezt a nyomtatványt letölteni stb.?
Előre is köszönöm a segítséget!

Hát igazából az a hiba, hogy miután augusztusban szültem az első babámat, addig a nav kitöltötte, hogy kaptam a családi adókedvezményt. Viszont szeptembertől decemberig nem kaptam, mert nem lett megigényelve.
Szóval ez a 4 mező ( szept., okt., nov., Dec.) hónapok nem lettek kitöltve és így lett beküldve ügyfélkapun keresztül.
Na most kaptam a hibaüzenetet hogy ezeket a mezőket ki kell töltenem egy javító bevallással.
Bocsika ha hosszú lett.

Csak a hónapoknál nem lett kitöltve a mező a megadott kódok alapján (0,1,2,3), kódok közül kellett volna választanom az adott hónapokra.
Adót nem érint, mert a férjem fogja vissza igényelni erre a 4 hónapra az 1 gyerek után járó adókedvezményt 🙂
Még oldódott! 🙂
Köszönöm szépen a válaszokat! 🙂

Ha adó, és/vagy adóalap összegét nem érinti a hiba, akkor csak javítani kell. Magyarul pótolni a hiányzó hónapok jelölését.
Ha adó és/vagy adóalap összegét módosítja a hiba, akkor kizárólag önellenőrzés keretén belül lehet a bevallást "módosítani".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!