Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tényleg nem adnak jövedelemiga...

Tényleg nem adnak jövedelemigazolást, ha a 2009-es évre az adóbevallás nem lett benyújtva? Hogy működik ez?

Figyelt kérdés
Anyukám csak rokkantnyugdíjat kap, ill. fogyatékossági támogatást, ezáltal nem nyújtottunk be adóbevallást. Az egyetemre kéne nekem az ő jövedelemigazolása is. Szerintetek most akkor nem kapok?
2010. aug. 20. 11:00
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem a fogyatékossági támogatás nem adóköteles juttatás.

A NYUFIG kiküldte januárban anyukád 2009.évre kifizetett, valamint a 2010.évben folyósítandó havi nyugdíjának összegéről szóló igazolást.

Honnan kapja a fogyatékossági támogatást, és erről adtak ki igazolást? Azon szerepelt, hogy adóköteles jövedelem? Ha adóbevallásra nem kötelezett jövedelem, akkor nincs kitől kérni külön igazolást. Bemutatod,bevallod a kétféle juttatás összegét, szerintem így elfogadható.

2010. aug. 20. 11:18
 2/4 A kérdező kommentje:
A fogyatékosságit a Magyar Államkincstártól kapja. Erről csak a határozat van meg, konkrét igazolás (mint a nyugdíj esetében) nincs. Köszönöm a választ!
2010. aug. 20. 11:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha kéri az egyetem az APEHos igazolást is, akkor megkéred az APEHtól, és ők egy olyan igazolást adnak, hogy "nem nyújtott be adóbevallást".
2010. aug. 20. 11:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!
2010. aug. 20. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!