Csak azoknak a 25 év alattiaknak fogják eltörölni az SZJA-t, akik bruttó 390k alatt keresnek?
2:
Te mikben vagy
#14, azt rögtön tudtuk a 390-ből.
Én nem olvastam semmiféle jövedelemkorlatról.
Te hol?
A törvényjavaslat értelmében 2022 január elsejétől a 25 év alatti fiatalok a KSH által megállapított bruttó júliusi nemzetgazdasági átlagbérig - 403 600 forintig - mentesülnek a személyi jövedelemadó (szja) megfizetésének kötelezettsége alól. A keresetük ezen felüli része után kell szja-t fizetniük.
De nem tudom, miért volna szemétség, ha csak a minimálbért terjedne?
Az is 200 ezer kedvezmény volna évente, én örülnék neki, bár sehogyan sem érint.
Te meg +720 at kapsz, örülj neki.
Nem, én nem kapok semmi plusszt, ha br. 403600 Ft-ig törlik el.
Köszi a válaszokat
18 nem nagyon érted.
Tegyük fel, a fizetésed 450br. Ebből normál esetben maradna 300 nettó. Így viszont csak 47 ezer forint után fizetsz szja-t, 403 ezer után nem, vagyis nem 300 lesz a nettód, hanem 360 ezer kb.
Értem, hogy fiatal vagy, és fideszes trágya egykulcsos adóban nőttél fel, de azért utána olvashatsz, mi az a progresszív adózás, és hogy megy.
#18, nem vagy egy êles kés.
Ha nem vonnak le 15%-ot akkor azt megkapod.
Hova kerülne, mégis?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!