Most akkor kell e adóznom vagy nem?
Szerintetek?
Mi van akkor ha magyar OTP kártyámról veszek le pénzt a Binance.com-ra, kripto valiluta kereskedésre, viszont a Binance.com on a MÁLTAI lakásom címe van,nevemre szóló internet előfizetéses számla bemutatása a binance.comon ( kötelező bemutatni az oldalra való regisztrálásnál)
Viszont a pénzt az oldalrol a kripto valutázás után a revolut kártyámra utalom ki SEPA-val, amely revolut bankkártyámat szintén a máltai cimemre küldtek ügye
Akkor végül is kell e adóznom a kriptozás utan mint otthon? vagy egyáltalán nem, mert máltán ez adó mentes a kripto valutázás az itteni szabályok szerint, csak nehogy belekössenek valahogy valamibe h magyar adóznom kell mégis..
Annyi h a revolut kártyám amire vissza utalom a penzt magamnak, magyar cimemet irtam be, de a máltai cimemre kuldték ki a bank kartyát.és magyar telószámmal regisztráltam a revolutra.
Most akkor bele tudnak kötni h kell e adóznom utána vagy nem?
Biztosra akarok menni!
Köszi. Nehogy egyszer kapjak egy levelet h nem adóztam.
A jövedelem után alapból abban az országban kell adóznod, ahol megszerezted, illetve ott, ahol évi 183 napot élsz.
Ha ez Máltán van, akkor ott, ha Magyarországon akkor itt.
Hogy a számláid hol vannak regisztrálva, vagy hova küldték a bankkártyáidat, az ebből a szempontból irreleváns.
Így van, ha bizonyítottan legalább évi 183 napot Máltán élsz, az ottani szabályok szerint adózol.
Hogy ennek igazolására milyen dokumentumokat kérhetnek, azt viszont nem tudom.
A lakas szerzodes es/vagy internet szamla nem eleg, ez nem bizonyitja, hogy ott elsz.
Utlevel-bejegyzesek, repulojegyek, mobilszolgaltato helyadatai, bankkartya-hasznalati adatok, ezek szoktak rutinszeruen ellenorizni.
Vagy ha a kriptozas utan a revolut bank kártyámra utaltatom ki a penzt a weboldalrol?
annak köze nincs a bankokhoz, máltai cimemre küldték ki a kártyát..
Én nagy összegeket Revolutra nem utaltatnék. Elég sok sztorit olvasni, hogy random zárolnak számlákat és hiába küldi be az ember az összes iratot, amit kérnek, nem fér többé a pénzéhez.
Miért használsz még egyáltalán OTP-t, ha nem itt élsz és nem is szándékozol hazajönni? Máltán nincs bankszámlád? Ha ott ennyire lazák a szabályok, a legtisztább lenne oda utaltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!