Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy juthat át a csomagom a...

Hogy juthat át a csomagom a vámon? (többi lent)

Figyelt kérdés
A story, hogy rendeltem egy nagyobb értékű csomagot kínából (ebay) ami megakadt a vámon. Szokásos procedúra, jött a vámkezelési megbízás. Viszont eddig eltünt a hirdetés, és már a pénzem is vissza kaptam, mivel az eladó nem válaszol. Ilyenkor ha visszakaptam a pénzt, van valami lehetőség, hogy megkapjam a csomagot, úgy hogy ne kelljen rá 27% áfát fizetnem? (Valószínűleg vissza sem fogják tudni küldeni, mert a feltüntetett infóknál a feladó nevénél is csak 1db csillag szerepel.

2021. márc. 2. 12:13
 1/5 anonim ***** válasza:
45%

Hát bocs, de azért elég vastag bőr van a képeden:

- VISSZAKAPTAD A PÉNZEDET - azt írod, elég nagyértékű - és ennek ellenére azt a 27 % ÁFÁ-t és a vámot nem akarod kifizetni, de a termék mégis kéne?

EZT TUDOD, hogy hívják? ÚGY, hogy CSALÁS!!!

2021. márc. 2. 12:19
 2/5 anonim ***** válasza:
45%
Itt két bűncselekmény gyanúja is felmerül...
2021. márc. 2. 12:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha már csalás, szerintem az is jelent valamit, hogy az eladó eltűnt és nem lehet vele kapcsolatba lépni. Elég esélyes, hogy ha megjönne a csomagod csak téglát kapnál. Csak hagyd a francba, majd a NAV visszaküldi ahogy tudja, vagy csinál vele, amit akar.
2021. márc. 2. 20:41
 4/5 anonim ***** válasza:

3-as, ne haragudj, de gondolkodj már egy kicsit, mielőtt leírsz valamit...

"Ha már csalás, szerintem az is jelent valamit, hogy az eladó eltűnt és nem lehet vele kapcsolatba lépni. Elég esélyes, hogy ha megjönne a csomagod csak téglát kapnál."

1.- az ugye "megvan", hogy a kérdező VISSZAKAPTA A PÉNZÉT, tehát SEMMIFÉLE KÁR NEM ÉRTE.

2.- a vámosok nem szoktak TÉGLÁT MEGVÁMOLNI :D Tudod, a csomagokat átvilágítják ugyanis....

2021. márc. 2. 20:59
 5/5 anonim ***** válasza:

"az ugye "megvan", hogy a kérdező VISSZAKAPTA A PÉNZÉT, tehát SEMMIFÉLE KÁR NEM ÉRTE"

Még. Ha kifizeti a NAV-ot, eljárási díjat és nem azt kapja, amit rendelt, akkor fogja kár érni. Csak nem akkora, mint egyébként érte volna.

"a vámosok nem szoktak TÉGLÁT MEGVÁMOLNI :D Tudod, a csomagokat átvilágítják ugyanis"

Használd a fejed, bármi lehet abba a csomagba, akár az is, amit rendelt, akár valami más. Nem feltétlenül tégla. A lényeg nem az, hogy tégla-e vagy sem, hanem hogy az a "nagyobb értékű tárgy"-e vagy sem. Plusz az átvilágítás sem mindenható.

2021. márc. 2. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!