Ha telefont akarok venni, hogy lehet leírni az áfát?
Figyelt kérdés
Egyik rokonomnak kisboltja van(vállalkozó), ha akarok venni egy telefont , ami tegyük fel 200 ezer ft bruttó, abból lejön a 27% áfa ?
De egybe ki kell fizetnem a kereskedésnek a 200 ezret ? És csak utána tudom leíratni az áfát , ha az ő cégének a nevére veszem? És akkor én vissza kapom azt a 27% - ni összeget?
Illetve bármelyik hivatalos kereskedésnél megtudom ezt csinálni?
2021. febr. 27. 12:09
1/5 Szirty válasza:
"Illetve bármelyik hivatalos kereskedésnél megtudom ezt csinálni?"
Az nem valószínű. Ezt adócsalásnak hívják.
2/5 anonim válasza:
ha a cég megveszi, ő a fizetés után leírhatja az áfát-t. hogy te hogy boltolsz meg vele utána, az a ti kettőtök dolga
3/5 anonim válasza:
Jópár éve így lett számítógépem. Nővérem cége megvett 1000 db laptopot, nyilván abból kapott vagy 200-at ingyen (nagytételre kapott kedvezmény), és mint testvére, megkaptam a rengetegből 1-et.Én nem ingyen kaptam azért tőle, csak jóval, de jóval olcsóbban, mint annak bolti ára.
4/5 anonim válasza:
Megveszed a telefont teljes áron és a vállalkozás nevére kéred a számlát. Ezt odaadod a rokonoknak, beteszi a könyvelésébe és visszaigényli az áfát, amit odaad neked.
5/5 anonim válasza:
Pont így, ahogy 4-es leírta.(vagy nem adja oda, vagy csak egy részét adja oda, a többit elteszi sikerdíjnak) Még annyit tennék talán hozzá, hogy még ha valami bivalyerős gamerlaptop, akkor se pakolnám az első héten csurig játékokkal, mert ha valami jóakarója (manapság a NAV keze még a világ túlvégére is elér) kimegy hozzá ellenőrizni, hogy hogy "muzsikál" a zsírúj szuperkütyü, akkor passogni fog, ha kap egy 5.000.000-s büntetőcédulát a NAV-tól, a max. egytized árú gamerlaptop után, mert nem céges célokra (irodai szoftverek, raktározás, aztán nagyjából slussz-passz kész, vége) van használva, hanem bujtatott magánhasználat van cégesnek álcázva, és esetleg rájönnek. (és nem, szerintem egy mondjuk egy könyvelőcégnél még az is vaskos büntetést von maga után, ha filmvágó program van a gépen, mert egy könyvelőiroda ne vágjon filmet munkaidőbe, mert mert kb. annyi köze van hozzá, mint favágónak a rádióműsor-szerkesztéshez)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!