Jogszerüen venném igénybe a csaladi adó kedvezményt erre a hónapra? Munkanélküli jaradékban részesültem januartol február 8 ig. Januárra nem érvényesitettem adó kedvezményt.Februar 8- tol viszont találtam állást bővebben lent.
Duplán ugyanarra a hónapra nem veheted igénybe a kedvezményt.
Viszont ha ugyanabban a hónapban több helyről is van bevételed/jövedelmed, amellyel szemben érvényesíteni tudod, akkor is csak a havonta járó összeg erejéig érvényesítheted azt. Tehát meg kell osztanod a havonta járó összeget a két (akár több) olyan munkáltató/kifizetőhely között, ahonnan jövedelmet szerzet.
Példa: Havonra jár 200 ezer családi kedvezmény (adóalapot csökkentő).
Februárban munkáltató fizet 188 ezer forint bért. A másik helyen kapsz 15 ezret. A munkáltatónál igényelsz a 200 ezer családi kedvezményből mondjuk 188 ezret, a fennmaradó 12 ezret pedig a másik helyen érvényesíted. Vagy fordítva, vagy más elosztásban.
Azt nem teheted meg, hogy mindegyik helyen kéred a 200 ezer forint kedvezmény érvényesítését ugyanabban a hónapban, mert akkor duplán kaptad és meglehet, hogy az adóbevalláskor visszafizetendőd lesz.
Egy nagyon egyszerű, lesarkított példát írtam!!!! Csak a logika miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!