Hogyan "működik" az elentronikus készpénzes számla?
Én igazából nem értem a kérdést. Miért ne lenne lehetséges? Miért nem lehet akkor kiállítani egy e-számlát, amikor a pénz átadásra kerül, rögtön ott helyben?
A szabály egyébként az, hogy amikor kp átadásra kerül, ezzel egyidőben kell a számlát kiállítani. Nincs türelmi idő, se után, se előtte nem lehetséges.
Habár nem értem, hogy a fotós miért nem fér hozzá, amikor már kb bármelyik okostelefonnal lehet számlázni és egyből küldeni mailben. Ha pedig nem online a számlázó, akkor vagy váltson arra, vagy legyen nála laptop és akkor lehet számlázni azonnal. Amennyiben ez sem opció, akkor marad a számlatömb vagy a hármas által írt módszer.
(egyébként zárójelben jegyzem csak meg, hogy mi esküvő után nem fizettünk egy kanyi vasat sem a fotósnak, amíg át nem adta az elkészült képeket, hisz a szolgáltatást ő akkor fejezte be, nem aa fotózás befejeztével).
Pl mert vannak olyan esetek, amikor nem írható nyugta.
De én meg azt nem értem, hogy miért nem lehet ott rögtön megírni a számlát és küldeni mailben a megrendelőnek. És nem, nem irreleváns, hogy mikor és hogyan fizet a megrendelő, mert ez nagyban befolyásolhatja a számlakiállítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!