Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Cégautó adó segítség?

Cégautó adó segítség?

Figyelt kérdés

A főnököm aki egyben jó barátom október végén vásárolt egy használt autót és a cégre íratta, én ugy tudtam hogy negyed évente kellene fizetni utánna cégautó adót = kw és környezet besorolás szerint arányosan. Ő azt mondta szerinte nem kell......

Nem kűldtek neki semmi ilyet ezzel kapcsoltosan mondta ő.....

Én azt ajánlottam még akkor hogy inkáb írassa a felesége nevére mint magán személy mert sok lessz az adó.

Régi bmw 528. Kb 1milliós autó

De van vagy 140 kw és kb euro 3-4 besorolás

Mondtam jó indulattal hogy negyedévente tuti lessz vagy 80ezer

De nem hitt nekem.

Tévedek vagy ő téved ?

KFT-ről van szó

Kis munkás létszámú Épitőipari cég.

2021. febr. 9. 22:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem is fogják kiértesíteni. Neki kell önbevalással bevallani és megfizetni. A nagyobb gond, higy a könyvelője ezt nem tudja.
2021. febr. 9. 22:24
 2/6 Nemzeti konzervatív ***** válasza:

Az ilyen régi nagy teljesítményű gépek után a legnagyobb az adó, hiába volt olcsó. Esetében a lehető legmagasabb havi 44 ezer, negyedévente 132 ezer.

" A jogszabály kimondja, hogy cégautóadót minden olyan személygépjármű után meg kell fizetni, amely cég tulajdonában áll és belföldi hatósági nyilvántartásba vették. Magyarul minden céges autóra cégautó adót fizetünk."

2021. febr. 9. 23:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Kell ám, sőt a magán használat után szja-t sőt ha eladja áfát is, tehát ha 1 millióért vette 1,27 millióért kell eladnia hogy nullan legyen.
2021. febr. 10. 07:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Hülyeség. Személyautónak vételkor nem igényelte vissza az áfáját, így akkor nem is kell áfásan kiszámlázni.

Meg lesz écs is amúgy.

Magánhasználatra pedig nem feltétlenül kell szja-t fizetni, sőt.

2021. febr. 10. 07:47
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat szóltam neki, de nem zavarja különösebben :)

Azt mondta és ha nem jelenti be akkor mivan?

Hát godolom megbüntetik........

de nem tudtam pontosan válaszolni.

Hát meg ugye mondom hogy azt írtátok hogy évente kb 500ezer-ft körül van az adó....

Azt mondta majd kiderül.... ha küldenek valamit akkor küldenek ha nem meg nem......

XD mondom ez nem így működik......

2021. febr. 10. 10:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Küldeni nem fognak. Mint ahogy fentebb lett írva, ez önbevallás. Neki kell negyedévente a 01-es bevalláson bevallani és 20-ig megfizetni az adót. Az adó mértéke pedig a forgalmiban szereplő adatok alapján van. A határidőig teljesített gépjárműadót le lehet vonni ebből egyébként.
2021. febr. 10. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!