Cégautó adó segítség?
A főnököm aki egyben jó barátom október végén vásárolt egy használt autót és a cégre íratta, én ugy tudtam hogy negyed évente kellene fizetni utánna cégautó adót = kw és környezet besorolás szerint arányosan. Ő azt mondta szerinte nem kell......
Nem kűldtek neki semmi ilyet ezzel kapcsoltosan mondta ő.....
Én azt ajánlottam még akkor hogy inkáb írassa a felesége nevére mint magán személy mert sok lessz az adó.
Régi bmw 528. Kb 1milliós autó
De van vagy 140 kw és kb euro 3-4 besorolás
Mondtam jó indulattal hogy negyedévente tuti lessz vagy 80ezer
De nem hitt nekem.
Tévedek vagy ő téved ?
KFT-ről van szó
Kis munkás létszámú Épitőipari cég.
Az ilyen régi nagy teljesítményű gépek után a legnagyobb az adó, hiába volt olcsó. Esetében a lehető legmagasabb havi 44 ezer, negyedévente 132 ezer.
" A jogszabály kimondja, hogy cégautóadót minden olyan személygépjármű után meg kell fizetni, amely cég tulajdonában áll és belföldi hatósági nyilvántartásba vették. Magyarul minden céges autóra cégautó adót fizetünk."
Hülyeség. Személyautónak vételkor nem igényelte vissza az áfáját, így akkor nem is kell áfásan kiszámlázni.
Meg lesz écs is amúgy.
Magánhasználatra pedig nem feltétlenül kell szja-t fizetni, sőt.
Köszi a válaszokat szóltam neki, de nem zavarja különösebben :)
Azt mondta és ha nem jelenti be akkor mivan?
Hát godolom megbüntetik........
de nem tudtam pontosan válaszolni.
Hát meg ugye mondom hogy azt írtátok hogy évente kb 500ezer-ft körül van az adó....
Azt mondta majd kiderül.... ha küldenek valamit akkor küldenek ha nem meg nem......
XD mondom ez nem így működik......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!