Probléma,ha rosszul írtam meg a csekket?
Nem gond.
A befizetéseket mindig a legkorábban esedékes tartozásba tudják be függetlenül attól, hogy Te hova szeretnéd (melyik hónapra).
Neked van mondjuk 2020. novemberben esedékes (7.710,-) és decemberben esedékes (7.710,-) elmaradásod mellett a 2021. januárban esedékes (7.710,-), valamint 2021. február 02-án esedékes (7.800,-). Ez 30.930,- forint összesen. Te befizetsz a 2021. januárban kapott csekken 30 forintot.
Akkor a 2021. február 02-án esedékes 7.800,- forintodból fog csak hiányozni 930 forint befizetés, a többit ezzel a 30 ezres befizetéssel kiegyenlítetted. Az adófolyószámlád 930 forint hátralékot fog mutatni.
Bármelyik csekken bármikor adhatsz fel nagyobb összeget is, mint az aktuális tb. kötelezettséged összege. A hátralékok folyamatosan egyenlítődnek ki vele (kezdve a legrégebben esedékessel). Ha többet fizetsz be, mint a már felkönyvelt kötelezettség, akkor az addig túlfizetésként van nyilvántartva, amíg egy következő időszak kötelezettsége elő nem íródik az adófolyószámládon.
"Te befizetsz a 2021. januárban kapott csekken 30 forintot."
:) Javítom: Te befizetsz a 2021. januárban kapott csekken 30 ezer forintot.
A januárra vonatkozó kötelezettség 8 ezer forint (ami február 12-én esedékes). A január 12-én esedékes még 7.710, forint volt, mert az a decemberre vonatkozó kötelezettség.
A fenti példában "Neked van mondjuk... " kezdéssel jeleztem, hogy csak egy példát írok. Ez annyit jelent, nem feltétlenül van köszönőviszonyban a valósággal összegben, és dátumokban sem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!