Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Probléma,ha rosszul írtam meg...

Probléma,ha rosszul írtam meg a csekket?

Figyelt kérdés
2020 decemberében kaptam a Navtól csekkeket,hogy nem fizettem be a TB-met. Ebből befizettem 5öt,a 2020 decemberi viszont 2021 re számít már. Idén küldtek egész évre 12 db csekket, pl.12/1 Január. Ezt most vettem észre,viszont én a decemberit meg a januárit egy csekkre töltöttem ki. A 2021 januári csekk azonban így üres maradt.

2021. febr. 2. 09:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezzel csak az a gond, hogy nem azonos összegű a decemberi és a januári tb. De ezt a következő havi befizetéssel együtt, azonos csekken korrigálhatod.
2021. febr. 3. 03:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem gond.

A befizetéseket mindig a legkorábban esedékes tartozásba tudják be függetlenül attól, hogy Te hova szeretnéd (melyik hónapra).

Neked van mondjuk 2020. novemberben esedékes (7.710,-) és decemberben esedékes (7.710,-) elmaradásod mellett a 2021. januárban esedékes (7.710,-), valamint 2021. február 02-án esedékes (7.800,-). Ez 30.930,- forint összesen. Te befizetsz a 2021. januárban kapott csekken 30 forintot.

Akkor a 2021. február 02-án esedékes 7.800,- forintodból fog csak hiányozni 930 forint befizetés, a többit ezzel a 30 ezres befizetéssel kiegyenlítetted. Az adófolyószámlád 930 forint hátralékot fog mutatni.

Bármelyik csekken bármikor adhatsz fel nagyobb összeget is, mint az aktuális tb. kötelezettséged összege. A hátralékok folyamatosan egyenlítődnek ki vele (kezdve a legrégebben esedékessel). Ha többet fizetsz be, mint a már felkönyvelt kötelezettség, akkor az addig túlfizetésként van nyilvántartva, amíg egy következő időszak kötelezettsége elő nem íródik az adófolyószámládon.

2021. febr. 3. 16:51
 3/5 anonim ***** válasza:

"Te befizetsz a 2021. januárban kapott csekken 30 forintot."

:) Javítom: Te befizetsz a 2021. januárban kapott csekken 30 ezer forintot.

2021. febr. 3. 16:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Akkor nem lesz gond szerintem,mivel a decemberi mar nem 7710 forint,hanem 8000,ahogy a januari is. Koszi:)
2021. febr. 4. 17:01
 5/5 anonim ***** válasza:

A januárra vonatkozó kötelezettség 8 ezer forint (ami február 12-én esedékes). A január 12-én esedékes még 7.710, forint volt, mert az a decemberre vonatkozó kötelezettség.

A fenti példában "Neked van mondjuk... " kezdéssel jeleztem, hogy csak egy példát írok. Ez annyit jelent, nem feltétlenül van köszönőviszonyban a valósággal összegben, és dátumokban sem. :)

2021. febr. 5. 03:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!