Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit lehetne tenni egy feketén...

Mit lehetne tenni egy feketén működő műhely (autóbontó) ellen?

Figyelt kérdés
Feketén működő autószerelő,autóbontó ellen mit lehetne tenni? Tudom sok ilyen van az orszàgban. Ez egy csendes helyen(kisvàros lakó- pihenő övezetben). Sok ember unja a zörgést,van hogy este 20:00utàn is megy a móka. Plusz az autóbontósdi. Hova lehetne ezt jelezni? Persze névtelenül! Sok itt lakót zavar. Volt több affér a csapattal. Plusz szemetelnek is( fàradt olaj stb...) Azért kell a névtelenség, mert képesek akàr rongàlàssal bosszút àllni. u.i:Nem kell az okoskodó komment,hogy ki rosszindulatú meg ki nem. Amikor a te ablakod alatt Flexezik nyàron este 21:30-22:30-kor te sem lennél kedves meg jó fej. Meg ömlene ki a szemét mindenhovà.....

2021. jan. 28. 23:28
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Rengeteg helyre. Adóhivatal, a tanács vállalkozási osztálya, Köjál, stb.
2021. jan. 29. 00:13
 2/8 anonim ***** válasza:
34%
Magyar vagy. Feljelentés a véredben van. Hajrá!
2021. jan. 29. 00:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A jármű üzemeltető szakmának van saját érdekvédelmi szervezete amely igyekszik kigyomlálni az ilyen helyeket, hiszen egyrészt rossz hírt hoznak a szakmára, másrészt elveszik a munkát a jogszerűen működő műhelyek elől. Így javaslom vagy az Autószerelők Országos Egyesületét vagy a Gépjárműbontók Országos Egyesületét felkeresni azzal, hogy működik nálatok egy ilyen hely, s nem igazán örültök neki. Lehet, hogy nem tudnak vele semmit csinálni, de lehet, hogy vannak megfelelő és bevett jogi eszközeik amikkel gyorsan észre lehet téríteni a bagázst vagy úgy, hogy a kifehérítésben segítenek (nem fognak 8 után szerelni meg fáradtolajat kiöntögetni) vagy úgy, hogy bezáratják.
2021. jan. 29. 01:59
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
A NAV-nál kell bejelenteni, többnyire kiküldenek egy próbavásárlót.
2021. jan. 29. 03:54
 5/8 anonim ***** válasza:
74%

Névtelenül sehol nem tudod intézni az ügyed. Már a NAV sem foglalkozik névtelen bejelentésekkel, mert a nagy része csak rosszindulatból történt, nem volt mögötte "semmi".

Én már körbejártam ezt a témát egyszer a NAV-nál, hasonló okból kifolyólag. Ott azt mondták, hogy akkor tudnak ezzel valamit kezdeni, ha bebizonyosodik, hogy valóban olyan munka folyik ott anyagi ellenszolgáltatásért, ami nem szabályos, nem engedélyezett. Ahhoz vagy az kell, hogy valaki tanúskodjon, hogy tényleg fizetett nekik, tényleg nem kapott róla semmilyen bizonylatot, és tényleg, és tényleg...

A próbavásárlás nem biztos, hogy mindig bejön, mert egy idegent másképp fogadnak. Nálatok is megvan a szokásos kör (a megbízhatóak), akiknek nem jár el a szájuk. Ha meg semmit nem tudnak bizonyítani, akkor pedig a panaszt tevők vehetik elő (sajnos). Nehéz eset...

Viszont az olajszennyezéssel már lehet valamit kezdeni. Környezetvédelmi Hatóság, kormányhivatalok (névtelenséget mindig kérhetsz)! A mi esetünkben is ők voltak a megoldás, utána már "összedőlt" a szomszéd vára. Egyik hatóság értesíti a másik hatóságot, ha úgy ítéli meg, hogy annak is dolga lenne a terepen.

Én drukkolok Neked!

2021. jan. 29. 05:28
 6/8 anonim ***** válasza:
84%
Én először a jegyzőhöz fordulnék birtokvédelmet kérve, de csendháborítás miatt biztos hívtam volna már a rendőrséget is az éjszakai flexelés miatt. Nálam az esti/hétvégi pihenés elsőbbséget élvez, én emiatt bármikor felvállalom a konfrontációt törvényes keretek között.
2021. jan. 29. 07:11
 7/8 A kérdező kommentje:
anonim! Bocs félrenyomtam a hasznos félig hasznos válasznál! Na igen! Külföldről behozott kocsikat bontanak, meg utána néha a kárpitokat égetik el az idióták az udvaron a szemetet! Ami nem kell! Meg ugye mindenki szemét szúrja ami ott van!
2021. jan. 29. 10:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Felhívnék pár szomszédot, átlazulnánk pár kanna benzinnel besegíteni a piróba.
2021. jan. 29. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!