Mit lehetne tenni egy feketén működő műhely (autóbontó) ellen?
Névtelenül sehol nem tudod intézni az ügyed. Már a NAV sem foglalkozik névtelen bejelentésekkel, mert a nagy része csak rosszindulatból történt, nem volt mögötte "semmi".
Én már körbejártam ezt a témát egyszer a NAV-nál, hasonló okból kifolyólag. Ott azt mondták, hogy akkor tudnak ezzel valamit kezdeni, ha bebizonyosodik, hogy valóban olyan munka folyik ott anyagi ellenszolgáltatásért, ami nem szabályos, nem engedélyezett. Ahhoz vagy az kell, hogy valaki tanúskodjon, hogy tényleg fizetett nekik, tényleg nem kapott róla semmilyen bizonylatot, és tényleg, és tényleg...
A próbavásárlás nem biztos, hogy mindig bejön, mert egy idegent másképp fogadnak. Nálatok is megvan a szokásos kör (a megbízhatóak), akiknek nem jár el a szájuk. Ha meg semmit nem tudnak bizonyítani, akkor pedig a panaszt tevők vehetik elő (sajnos). Nehéz eset...
Viszont az olajszennyezéssel már lehet valamit kezdeni. Környezetvédelmi Hatóság, kormányhivatalok (névtelenséget mindig kérhetsz)! A mi esetünkben is ők voltak a megoldás, utána már "összedőlt" a szomszéd vára. Egyik hatóság értesíti a másik hatóságot, ha úgy ítéli meg, hogy annak is dolga lenne a terepen.
Én drukkolok Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!