KATA > Mi történik ha túllépem a havi 1 milliós keretet?
Hello. Tudom, hogy nem havonta van 1 millió keretem, hanem egész évre 12 millió és havonta 1 millióval növekszik, de így biztos nem kell megfizetni azt a 40%os adót?
Elvégre most január van, azaz még csak 1 millió a keretem. Ha túlmegyek rajta, akkor mi fog történni? Jövőhónapban ugye +1 millió Ft keret, az hozzá fog íródni, vagy mindenképpen be kell fizetnem azt a 40%os adót arra az összegre amennyivel ebben a hónapban túlmegyek a határon.
Köszi :)
Éves keret van, az 12 millió. Ha azt túlléped, akkor a többire 40%-os büntetőadót kell fizetned, de ha ezt befizeted akkor semmilyen jogi következménye nem lesz.
De pl ha januárban keresel 11 milliót a többi 11 hónapban pedig 0-t arra még nincs büntető adó.
Igen, de ha csak 3 hónapot "üzemel" a vállalkozás, akkor csak 3 millió a határ nem?
Viszont, ha túl és lépném a határt, akkor mikor kell befizetni az extra adót?
6-os voltam, itt egy link.
Persze ez akkor lényeges csak, ha egyetlen cég felé számlázol csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!