Tévesen befizetett KATA visszaigénylése?
Figyelt kérdés
Több éve főállású KATÁ-s adózó vagyok. Az elmúlt évben nappali tagozatos egyetemista is lettem, csak nem jutott eszembe, hogy akkor elég lenne 25000 Ft adót fizetni. Utólag vissza lehet ezt igényelni, vagy ennek már annyi?2021. jan. 5. 21:42
2/9 anonim válasza:
#1: baromság.
Kérdező: átjelentkeztél mellékállásúnak és elfelejtetted, hogy kevesebbet kell fizetni, vagy át sem jelentkeztél? Megoldható egyébként, csak kérdés melyik út kell neked.
3/9 A kérdező kommentje:
#2: Át se jelentkeztem :( Csak ma ugrott be, hogy nem kellett volna 50 ezret fizetnem.
2021. jan. 5. 22:00
4/9 anonim válasza:
Visszamenőleg be lehet adni. Aztán vagy visszakérni az összeget, vagy bent hagyni és akkor egy darabig nem fizetsz nekik.
5/9 A kérdező kommentje:
#4 Hát ez szuper lenne. Köszi!
2021. jan. 5. 22:24
6/9 anonim válasza:
Csináltunk már ilyet többször is, úgyhogy tuti működik :)
7/9 A kérdező kommentje:
#6: Nagyon köszönöm! Feldobtad az estémet :)
Elég beküldenem a nyomtatványt, vagy levelet is írjak mellé, amiben megmagyarázom a dolgot?
2021. jan. 5. 23:22
8/9 anonim válasza:
Biztos kapsz egy adóellenőrzést ebben az esetben. És a NAV mindig talál is valamit ha akar. Szóval így vagy úgy ez a pénzed már bent marad
9/9 anonim válasza:
#8 - látszik halvány lila fingod sincs a dologról, amihez hozzászóltál.
Kérdező: add be a változásbejelentőt és ennyi. Írhatsz levelet, de felesleges. Ha kiértesítenek, hogy miért adtad ezt be, akkor válaszolsz nekik és ennyi. Amint jóvá írták a folyószámládon, akkor meg eldöntöd, hogy mi lesz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!