Tb. kiskönyv megszünt vagy nem? Több helyen olvastam, hogy nem kötelező kitölteni. Bizonyos helyeken viszont kérik, mint pl. az álláskeresési járadék megállapítása.
Figyelt kérdés
2020. dec. 29. 21:27
1/9 anonim válasza:
Nem szűnt meg, kötelező (kifizetőhelyek miatt). Jövedelemigazolás szűnt meg
2/9 anonim válasza:
nem szúnt meg, de nem is kötelező. a te érdeked, hogy meglegyen. nekem nincs meg, de anélkül is meg tudták állapítani az álláskeresési járadékomat.
3/9 anonim válasza:
Kb egy hónapja igényeltem egy dolgozóknak táppénzt veszélyeztetett terhesség miatt. Hiánypótlásra bekérték a rózsaszín kiskönyvét is.
5/9 anonim válasza:
Nem szűnt meg, még a kitöltése is kötelező, de nem a világ vége, ha nincs meg, de az elektronikus rendszer nem tökéletes, hitelesebb a kiskönyv stb. indokkal maradni is fog.
6/9 anonim válasza:
De, 5, a világ vége annak, aki kifizetőhelyre megy és nem tudja igazolni a jogviszonyt vele, ugyanis csak ez fogadható el hozzá. Neked se lenne mindegy, 50 vagy 60% a táppénzed, vagy megvan-e 365 napod a csedhez.
7/9 anonim válasza:
Nem szűnt meg. Még mindig kötelező kiállítani és átadni a munkaviszony megszűnésekor a dolgozónak.
A "Jövedelemigazolás" nyomtatvány kitöltése vált kötelezőből nem kötelezővé. Azt akkor adják ki ma már, ha külön kéred.
Én ettől függetlenül is mindenkinek kiadom, ha kéri, ha nem.
8/9 anonim válasza:
7, a jövedelem igazolás pár évig volt nem kötelező, tavaly már az is kikerült a törvényből, hogy kérésre ki kell adni.
Hogyan dolgoztok, ennyire nem követtek változásokat???
9/9 anonim válasza:
8-as!
Adunk igazolást hasonló adattartalommal, nem formanyomtatványon, ha kérik, ha nem, ha létezik, ha nem. Az éves NYENYI/TENYI adatszolgáltatásokról is minden dolgozó kapott egy példányt, pedig az sem volt kötelező. Rápecsételtük, hogy nyugdíjazásig megőrzendő. Mi már csak ilyenek vagyunk. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!