Van egy ingatlan a nevemen 5 éve, amire soha nem fizettünk adót, hol kellene érdeklődnöm és befizetnem az eddigi adót?
Fiatalkorú vagyok, viszont 1,5 hónap múlva 18 leszek és akkor már el tudják árverezni az ingatlant. Be kellene fizetnem az adót rá az elmúlt 5 évre, viszont nem tudom pontosan hol is kell? Milyen hivatal vagy bármi ilyesmi.
A tulajdonos én vagyok, Édesapám pedig haszonélvezőként van bejegyezve.
Kérlek ne olyan válaszokat adjatok hogy kérdezzem meg a szüleimet stb nekem kéne intézni.
Valamint mennyi lehet rá az adó 5 év alatt ?
Az önkormányzatnál érdeklődj, ez az adónem hozzájuk tartozik.
Amiket említettél azok többnyire csak cégekre vonatkoznak, de lehet olyan település, ahol magánszemélyként is kell valamilyen vagyoni tipusú adót fizetned.
Egy kérdés, hogyan került a tulajdonodba?
Örökség(milyen ágon), vagy vétel? Mert illeték is lehet rajta, amit 18éves korodig halasztanak.
10-es!
Légyszi olvasd már el a 9-es válaszom. Nem írtam, hogy ha kibújni szeretne a kötelezettségei alól.
"18 leszek és akkor már el tudják árverezni az ingatlant.""
Egy kiskorúság nem akadálya ingatlan árverésnek adott esetben. Erre hívtam fel a figyelmet.
Tényleg tele van már ez a gyakori kötekedő emberekkel, akik sem olvasni, sem az olvasottakat értelmezni nem tudják, vagy nem akarják. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!