Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » KATA-s EV-ként tudok kiadni...

KATA-s EV-ként tudok kiadni feladatot másnak?

Figyelt kérdés

A tevékenységem grafikai munkákat foglal magában. Mostanra egy kicsit túlvállaltam magam ügyfelek terén és lennének részfolyamatok amiket ki tudnék adni másnak.

Van rá mód, hogy valahogy úgy tudjam kiszámlázni az ügyfelemnek az összeget, hogy azt valahogy csökkentsem azzal amit utána továbbértékesítek másnak? Vagy egyáltalán hogy megy ez? Én nem akarok foglalkoztatni senkit, mint munkaadó, csak alkalmi jelleggel kiadnék részfolyamatokat. Teszem azt van egy 100.000Ft-os megbízás amiből elvégeztetek 20.000Ft-nyi melót mással. Vagy ez csak úgy megy, ha az én megbízom felém 80.000Ft-ot intéz és a maradék 20.000-t az én emberemmel? Csak mert a kontaktot nem szeretném kiadni a kezeim közül, viszont a saját KATA keretem sem szeretném tovább meríteni a teljes összeggel.

Elnézést, ha kicsit zavarosan írtam le.

2020. dec. 4. 21:20
 1/1 anonim ***** válasza:
Hát az a helyzet, hogy baszni is meg szűznek is maradni egyszerre nem lehet. Ha nem akarod kiadni a kontaktot a kezedből, akkor bizony a saját kata kereted terhére kell bevállalnod ezt. Vagy váltasz adózási módot és akkor elszámolhatod költségként az alvállalkozói teljesítéseket.
2020. dec. 4. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!