Előre utalhatok TB-t?
Sziasztok!
2020 júniusával befejeztem a középiskolát, 2020. okt. 31-én lejárt a diákigazolványom, elvileg dec.15-ig vagyok TB biztosítva még. Nem tanultam tovább, és jelenleg nincs munkahelyem. A NAV számlaszámára szeretnék majd dec.16-án utalni, meg is néztem már, hogyan kell. Viszont azt szeretném kérdezni, hogy egyszerre csak 1 hónapnyi (azaz 7710 forint) pénzt lehet elutalni? Vagy csinálhatok olyat, hogy pl. 60*257 forintot utalok el?
Köszönöm!
Akármennyit utalhatasz előre.
De decemberre csak 15 napnyit kell utalnod, ennek a határideje január 12 lesz.
Januártól pedig emelkedni fog az összeg, legalábbis minden évben szokott valamennyivel.
Akármennyit utalhatsz. Befizetésed addig, amíg hozzá kötelezettség elő nem íródik túlfizetésként fog jelentkezni az adófolyószámládon. Ahogy íródik elő kötelezettség a túlfizetésed összege úgy fog csökkeni. Amíg hátralékba nem mész át, addig gond nincs.
Decemberre csak 16-tól 31-ig tartó időszakra lesz kötelezettséged, ha addig nem helyezkedsz el (4.112,- Ft, ami a következő hónap 12-én lesz határidős befizetésileg, tehát 2021. január 12-én). Az aktuális hónap kötelezettségét mindig a következő hónap 12-én írják elő. A 4.112 forintot például olyan részletekben fizeted meg január 12-ig, amilyenben tetszik. Akár 1 forintonként is utalhatod, csak január 12-ére fizetsd meg az egészet. Ez vonatkozik az utána előíródó kötelezettségekre is.
Nekem már december 28-án megjött a levél, hogy fizetnem kell. De már dec. 16-án elutaltam nekik a pénzt és másnapra meg is jelent túlfizetésként az adószámlámon.
(Amúgy már nem kell nyomtatványt töltögetni.)
5-ös! Nyugalom...
A bejelentkezésed feldolgozzák, majd értesítenek róla. Addig nem igen fog előíródni semmi. Majd befizeted utólag, ha előírták már. Addig gyűjtögesd rá a forintocskákat. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!