Mikor látom a NAV-hoz beérkező, részemre kiállított számlákat?
Sziasztok!
Vásároltam a minap a Tescóban, mint egyéni vállalkozó. A vásárlásomról kértem számlát. Az egyszerűsített számlát a vásárláskor apénztárnál pénztárgéppel állították ki. Tudjátok, olyan mint egy blokk, csak éppen számla :) A számlán minden adatom hibátlanul szerepel.
Most néztem az onlineszamla.nav.gov.hu oldalon a beérkező számlákat. Nem látom ezt a számlát. Mi lehet az oka?
Ha jól gondolom, a géppel kiállított számlákat azonnal jelentik a NAV felé összeghatártól függetlenül. Vagy nem tudom jól? És vajon a kiállító által feltöltött számla mikor jelenik meg a vásárlónál, mint bejövő számla? Ennek is van valamilyen átfutási ideje?
Előre is köszönöm az információt.
Nem jól tudod. A pénztárgéppel kiállított számlákat még nem kell jelenteni, csak január 1-től. Ezért pl a tescos, postás, benzinkutas számlákat sem fogod még megtalálni a rendszerben.
Egyébként gyorsa a rendszer, szinte azonnali. Nekem a tegnap kapott számlák simán látszanak már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!