Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha egy két napot késik a TB...

Ha egy két napot késik a TB befizetésem arra számol kamatot a nav?

Figyelt kérdés
Mert ugye elfogytak a csekkek és kértem újat de még nem jött meg.

2020. nov. 12. 19:55
 1/6 A kérdező kommentje:
Vagy hétvégével együtt lehet 3-4 nap
2020. nov. 12. 19:55
 2/6 anonim ***** válasza:
56%
Ha kevés volt a csekked, lehet, hogy túlfizetésed van. Tesóm járt így, most volt a héten csekket kérni, és kiderült, hogy tavasszal pár hónapig nem kellett volna fizetnie senkinek a vészhelyzet miatt, azért küldtek eredetileg csak három csekket. De amúgy pár nap késésért gyakorlatilag semmilyen kamat nincs. Amúgy is olyan kicsi a kamat, hogy nem érdemes aggódni miatta. Nekem vállalkozásnál minimálbér utáni járulékokban volt egy teljes hónap csúszásom, és arra jött ki év végén pár száz forint kamatként.
2020. nov. 12. 20:18
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És azt vissza adják? Mert én is befizettem azokat a hónapokat is. Nekem a nő azt mondta hogy rendben küldik a csekkeket, nem mondta hogy túl fizetés lenne. Adószám alapján be azonosított és megnézte, de ki tudja.
2020. nov. 12. 22:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Én nem mentem be csak telefonon hívtam fel.
2020. nov. 12. 22:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha a vészhelyzet ideje alatt nem kellett fizetni (ezt mondjuk kétlem), attól még nem a tartozást törölték el, hanem lehetőséget kaptak arra, hogy később fizessék meg. Tehát nincs mit "visszaadni".

A vészhelyzet alatt a végrehajtási eljárások szüneteltek. Ez annyit jelent, hogy a végrehajtó nem ugorhatott rá a vagyonodra, hogy végrehajtás alá vonja. Attól Te még a tartozásod önkéntes befizetéssel bármikor csökkenthetted, csak a NAV általi kényszerintézkedéssel nem lehetett behajtatni a szünetelés ideje alatt. Tehát felfüggesztették a jövedelem-letiltásokat, banki inkasszókat, árveréseket halasztottak el stb.

2020. nov. 13. 04:26
 6/6 anonim válasza:
Lehet túlfizetés is
2020. dec. 10. 00:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!