Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Létezik hogy a NAV bármilyen...

Létezik hogy a NAV bármilyen ügyben email-es levelet küld és nem postai igazolható tértivevényes levelet?

Figyelt kérdés

Adóvisszatérítés /vagy adótartozás (?) kapcsán. Gondolom, ha lenne bármi komoly hivatalos dolgom velük, azt tértivevényes postai levélben küldenék, és nem mailben?

Noha a mail címemet tudhatják, mert ügyfélkapum az van és ott látható a mail címen (egyébként egy gmail-os cím).

Akkor ez gondolom egy scam/adathalász levél

2020. okt. 21. 12:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ügyfélkapun kommunikálnak már leginkább, arról kaphatsz esetleg e-mail értesítést, ha úgy van beállítva.
2020. okt. 21. 12:28
 2/9 anonim ***** válasza:

Igen, jól gondolod, adathalászat.

Csak annyit kellett volna beírnod a google keresőbe, hogy "NAV email" és máris megjön a válasz. Évek óta megy ez, különben...

[link]

[link]

2020. okt. 21. 12:36
 3/9 anonim ***** válasza:
74%

Ügyfélkapu értesítési tárhelyre írnak, nem közvetlen email címre.

Gmailban csak az jelenik meg, hogy átvételi értesítő, de a levelet magát ügyfélkapun belül tudod megnézni.

2020. okt. 21. 12:53
 4/9 anonim ***** válasza:
Vagy ügyfélkapura küld levelet, vagy postai úton, de akinek van ügyfélkapuja az ott kap mindent. Simamezei e-mailben adathalászok dolgoznak.
2020. okt. 21. 17:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Amúgy pl ha az oldalukon írsz nekik a kapcsolat menüpont alatt (pl ott kérsz állásfoglalást), akkor sima mezei e-mailben válaszolnak rá. De a te esetedben nagy valószínűséggel adathalászok.
2020. okt. 21. 17:21
 6/9 anonim ***** válasza:

NAV állásfoglalást küldhet e-mailben is. Ez egy általános tájékoztató, nem személyre szabott, tehát bárki megismerheti a tartalmát.

Olyat, ami csak a Te személyedet érinti, soha nem küld e-mailben. Ügyfélkapun keresztül, vagy postai úton kommunikál az adózókkal. Postai úton sem mindig tértivevényesen.

2020. okt. 21. 17:53
 7/9 anonim ***** válasza:
A NAV-os e-mailcímek mindig nav.gov.hu-ra végződnek. Minden más csalás...
2020. okt. 21. 17:54
 8/9 A kérdező kommentje:

"Postai úton sem mindig tértivevényesen."

Akkor hogy bizonyítja hogy én át is vettem? Mert mondhatom azt hogy nem kaptam semmit. Hogy bizonyítja a kézbesítést, vagy legalább annak megkísérlését?

2020. okt. 22. 09:41
 9/9 anonim ***** válasza:

Ajánlottan szokták küldeni, nem tértivevényesen.

És nem akarják bizonyítani, hogy átvetted: ha nem veszi át valaki a NAV-os levelet, akkor beáll a "kézbesítési vélelem", azaz átvettnek minősül.

Nekem sajnos már fordult vissza így levelem, hogy a postás nem hagyott értesítőt első alkalommal, mire kiderült és bementem, addigra visszafordult a levél. Nem küldik ki újra és csak egy kérelem megírásával és 600 ft befizetésévéel kaphatok másolatot róla: mondta az ügyintéző a telefonba.

2020. okt. 22. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!