Ki mennyi idő mulva kapta vissza az adótól a pénzt ?
Figyelt kérdés
Adónem többletem van. azt mondták 30 nap max.2020. okt. 20. 19:16
2/13 anonim 

válasza:

Csak azt nem mondták, hányszor harminc nap.
3/13 A kérdező kommentje:
miért májusba?? :D
2020. okt. 20. 20:32
4/13 anonim 

válasza:

mert törvény szerint akkor utalják...
5/13 A kérdező kommentje:
Akkor nem számítok rá ..
Köszi
Pedig nem kevés pénzről van szó..
140.000ft -ról...vicc
2020. okt. 20. 21:08
6/13 anonim 

válasza:

Törvény szerint májusban? :D Atyaég...kíváncsi lennék, hogy honnan szedtek ennyi baromságot. Kérdező, a visszaigényléstől számított 30 napon belül utal a nav. Ha ez február, akkor február, ha november, akkor november. Mikor lett beadva a kérelem a visszaigénylésre?
7/13 anonim 

válasza:

Áfa 30 nap volt nekem is, de nem májusban :-)
8/13 xswerdy 

válasza:

milyen adónem? Az eddigi válaszok szerintem Szja-ra vonatkoztak, ott évente egyszer kell bevallást készíteni, legkésőbb májusban, és onnantól 30 nap az utalás. De pl. ÁFÁ-nál attól függ, hogy milyen sűrűn kell bevallanod, bevallás után indul ott is az utalás.
9/13 anonim 

válasza:

SZJA-nál is mindegy. Ha késve adod be a bevallásod, pl augusztusban (vagy ekkor önrevíziózol), akkor innentől számít a 30 nap.
10/13 anonim 

válasza:

Adóvisszatérítést, ha nem az SZJA bevallásban érvényesíted, akkor az igénylés megérkezését követő 30 napon belül utalják.
Az éves SZJA bevalláskor van olyan szabály, hogy csak X. Y. naptól indul a kiutalás.
De ha Te év közben valamiért önellenőrzöl például, vagy nem az SZJA-val egy időben kéred a neked járó összeg kiutalását, hanem később (mindegy, hogy mikor) akkor 30 nap a határidő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!