Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egy magán pszichológusnak...

Egy magán pszichológusnak milyen kiadásai vannak?

Figyelt kérdés

Olyan pszichológus aki ottonra fogadja a betegeket nekik mennyit kell adózniuk? Ezen kívül milyen kiadásaik vannak? Egyéni vállalkozók?

Vagy teljesen feketén dolgoznak?

2020. okt. 8. 20:59
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Miért dolgoznának feketén?? Ez honnan jött? Irigység gondolom, ahogy az lenni szokott. Ugyanannyit adóznak, mint mások a bevétel után, attól függően, hogy milyen formában végzik a munkát.
2020. okt. 8. 21:07
 2/10 A kérdező kommentje:

Én még sosem kaptam nyugtát. Elvileg amikor pénzt adok akkor neki kéne adnia.

Tehát ha nem ad akkor feketén dolgozik, gondolom. Nem vagyok irigy senkire!

2020. okt. 8. 21:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha pl KATA-s vállalkozása van, akkor nagyon sok millióig nem kell adóznia, tehát szórhatja a nyugtákat bátran havi 50e Ft befizetése fejében.
2020. okt. 8. 21:15
 4/10 anonim ***** válasza:
És hány pszichológusnál jártál? Általánosságban kérdezted, hogy a pszichológusok teljesen feketén dolgoznak-e. Miért nem kérsz nyugtát? Gondolom nem kell, nem tudod elszámolni. Ha meg kell, vagy egyszerűen csak szeretnél kapni, akkor kérj és gond megoldva. Ha egy üzletben nem kapsz nyugtát, akkor az lesz a következő kérdésed, hogy minden üzletben adót csalnak-e?
2020. okt. 8. 21:27
 5/10 anonim ***** válasza:
Én kaptam számlát is a pszichológusnál :) ne általánosítsunk. 10k/óra fejében ezek legálisan dolgoznak.
2020. okt. 8. 21:43
 6/10 anonim ***** válasza:
KATA-s vagyok én is pszichológusként. Nyugtát én sem osztogatok,de minden be van jelentve az utolsó forintig. Van akinek hozzájárul a munkahelye, így ők kérik mindig a nyugtát/számlát. De aki nem kéri, azt nem terhelem vele.
2020. okt. 9. 11:28
 7/10 anonim ***** válasza:
Én se kaptam egyiknél se, pedig jártam többnél, mert egyik sem segített csak jött a bullshittekkel, amiket az internet ingyen is ad.
2020. okt. 9. 12:02
 8/10 A kérdező kommentje:

"De aki nem kéri, azt nem terhelem vele."

Én úgy tudom hogy a nyugtát mindig kell adni, nem csak kérésre. Az az áfás számla amit a vevő kérhet.

2020. okt. 9. 17:26
 9/10 anonim ***** válasza:
#6 mondjuk kéne. :)
2020. okt. 9. 20:59
 10/10 anonim ***** válasza:
igen tudom, hogy kellene. De az igazságot írtam, nem azt ami jól hangzik :)
2020. okt. 9. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!