Miért van az ,hogy néha megvámolják az aliexpresről rendelt termétkeimet néha pedig nem?
A kínai okos, nem akar neked + költséget ezért akár egy 70.000 Ft-os cuccra is ráírja hogy 20 USD. Ez által nem kerül bele automatikusan a vámkezelni kívánt cuccok közé. Viszont szúrópróba szerűen vizsgálnak csomagokat amint erre van kapacitás és akkor lehet, hogy pont te vagy az "áldozat". Ilyenkor bekérik az utalást, a rendelés igazolást, számlát és minden ami van...
2021től viszont jelentős változás lesz: [link]
Érdemes vám-szakemberrel beszélni...
A röntgent nem érdekli, hogy mi van a csomagra írva.
😆
Azért a napi csomag mennyiség átvizsgálása nem csak arra irányul, hogy minden nagyobb értékű árut vámvizsgálatra tegyék a vámérték megállapítás miatt, hanem hogy veszélyes árut, drogot, hátrányt okozó, kettős felhasználású, haditechnikai termékeket kiszűrjék, ami az átvilágításon megállapítható.
Nekem eddig 1 terméket vámoltak meg, és vettem már több telefont is és folyamat több tízezres árukat rendelek.
Ne gondoljátok, hogy a röntgen előtt áll 5 finánc és csomagonként az okmányait nézik... szúrópróba szerűen igen előfordul de nem ez a legfőbb cél jelenleg, majd 2021-ben mivel mindent jelenteni kell, előzőben küldtem a linket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!