Ausztriában nyugdíjat hogy kaphatok? Mit kell tenni érte ? Mik a számok?
Figyelt kérdés
2020. szept. 29. 19:03
1/4 anonim válasza:
Dolgozni kell érte, és a fizetésedből adódik a leendő nyugdíj összege is.
Innentől értelmetlen a kérdésed, nincs semmi konkrétum.
3/4 A kérdező kommentje:
Erre a 15 évre lennék én is kíváncsi mert tobb helyen is olvastam itt, de konkrétan megbízható oldalon nem találtam ilyet. Vki kitudna fejteni mi történik ha megvan a 15 év?
2020. szept. 30. 08:30
4/4 xswerdy válasza:
nyilván el is kell érned a nyugdíjkorhatárt, az osztrák nyugdíjhoz az osztrákot (akkor is, ha az utolsó munkahelyed nem Ausztria, mert mondjuk időközben hazajöttél, és itthon mész nyugdíjba).
De a 15 évnek nem feltétlenül kell Ausztriában lennie, összes igazolt munkaviszonynak kell annyinak lennie. a ezen belül pl. 5 év Ausztria, akkor arányosan kapsz egy résznyugdíjat Ausztriából. Ha 1 évnél kevesebbet dolgoztál egy adott EU országban, akkor onnan nem kapsz nyugdíjat (hogy nagyon kis összegek adminisztrálása ne terhelje az egyes nyugdíjintézeteket), azt hozzáadják ahhoz, ahonnan majd nyugdíjba mész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!