Amerikai barátom küldött nekem csomagot egy könyvvel és bekeretezett képpel. Erre kaptam egy levelet, hogy lefoglalták vámolásra. Tudok fellebezni valahogy? Nem egészen értem miért kéne fizetnem azért, mert kaptam ajándékot.
Figyelt kérdés
A könyv egyébként nem extra értékes és a képkeret se aranybevonatos....2020. szept. 20. 09:21
1/2 anonim válasza:
Nem lefoglalták, hanem vámvizsgálat alatt van. Ha megállapítják (bizonyítod), hogy nem vámköteles (pl. az értéke a vámhatár alatt van), akkor nem fognak áfát, vámot kivetni.
2/2 anonim válasza:
2019/880 rendelet meghatározza a kulturális javak amelyek bejuttatására vonatkozó feltételeket és a kulturális javak behozatalára vonatkozó feltételeket és eljárásokat annak érdekében, hogy megvédje az emberi kulturális örökségeket, és megakadályozza a kulturális javak tiltott kereskedelmét, különösen azokban az esetekben, amelyekben ez a fajta kereskedelem hozzájárul a terrorizmusfinanszírozáshoz.
Kulturális javak: régészeti, őstörténeti, történelmi, irodalmi, művészeti és tudományos jelentőséggel bíró tárgyak, valamint amelyek a rendelet mellékletének A. részében felsorolt kategóriákba tartoznak.
Erről nyilatkozni kell, ha megbízol egy vámügynököt akkor ezeket tudják/tudjuk megfelelően kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!