Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Számodra mit jelent a "jó...

Számodra mit jelent a "jó könyvelő"?

Figyelt kérdés
Nem vagyok könyvelő, csak egy kft tulajdonosa, viszont szeretnélek benneteket megkérdezni, nektek mi a jó könyvelő fogalma? Csak szeretnék képbe kerülni, mennyire reális, irreálisak az elvárásaim 2020-ban. Ha lehet ne egymást bíráljuk, biztos mindenkinél teljesen különböző és minden jó lehet.

2020. szept. 18. 15:39
 1/7 A kérdező kommentje:

Kezdem én:

- kedves, udvarias, elérhető (igen, sajnos ezt is le kell írnom)

- havonta tudunk egy eredménykimutatásról és egyéb dolgokról rövidet egyeztetni

- én leadom elektronikusan a számlákat, bejövő számlákat határidőre, azokat képes elektronikusan feldolgozni

- ha lehet semmit nem nyomtatunk ki

- ne kelljen hozzá menni, ha lehet posta helyett mindent elektronikusan kommunikáljunk

- tud egy felületet, bármit adni, ahol az elmúlt két év eredményeit is látom

- az adókról határidőben figyelmeztet

Elsőre ennyi.

2020. szept. 18. 15:41
 2/7 anonim ***** válasza:
36%

Álmaimban ilyen jó, mint írod. Vállalkozó vagyok én is.

A valóságban pont ilyen, csak mint a felsorolásod ellentettje.

Én újat keresek épp, aki ezekre képes. Még nem találtam meg.

De ha tudsz kontaktot adni egy jóhoz, kíváncsian várom!

2020. szept. 18. 16:23
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, amiket felsoroltál, az mind szép és jó, DE!

- nekem elsősorban az a jó könyvelő, aki ismeri az aktuális jogszabályokat és azokat alkalmazza is , lehetőleg nekem kedvező módon.

- legyen elérhető

- nem árt, ha nem goromba, mint a pokróc :D

- dolgozzon pontosan (egyszer a szokásos 30 napon felül plusz még 40-50 nappal később kaptam meg az adóvisszatérítésemet, mert nem jól töltötte ki az adóbevallást).

- és igen, az adott határidőkre figyelmeztessen.

És azt hiszem, megtaláltam az álom-könyvelőmet 8még nem tudom biztosra) - ugyanis jelenleg szünetel a vállalkozásom, de így is figyelemmel kísér minden fontos dolgot - most pl. azt, hogy mindjárt lejár a 2 év ! :-)

2020. szept. 18. 17:01
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Akik az elektromos kommunikációban jobban benne vannak az a korosztályom. Szerintem keress egy pályakezdőt. Sokkal könnyebben "betörhető", mint a mufurc 50 éves rutinos.
2020. szept. 18. 17:23
 5/7 anonim ***** válasza:
42%

nálam pl iylen ügyfélnak esélye sincs. Jó dolog a digitalizáció, de szükség van a személyes kapcsolatra.

Legyen elérhető... 5 éve először, idén három napra elmentünk yaralni. Minden alkalmis bejelentve, mindenkinek előre szóltam. VAsárnap negyed nyolckor csörög a telefonom... Negyed nyolc még hétköznap is pofátlan, vasárnap pláne. ÉS az előre bejelentett szabim alatt...

2020. szept. 18. 19:31
 6/7 anonim ***** válasza:
54%

Kedves kérdező! Könyvelőként mondom, hogy szerintem nem irreálisak az elvárásaid. 2020-ban az a minimum, hogy megy az elektronikus kommunikáció oda-vissza. Én törekszem a papírmentes irodára, sajnos bizonyos tényezők miatt ez lehetetlen egyelőre. Pl nem kevés hivatal, vagy pl a cégbíróság elvárja, hogy bizonyos doksikat kinyomtassunk, aláírjunk, szkenneljünk, majd minderre még elektronikus aláírást is tegyünk és úgy küldjük be. Értelmetlen teljesen.

Amúgy az elmúlt évek eredményét simán nyomon tudod követni a neten, bármikor hozzáférsz évekre visszamenőleg. De ha a navos/cégbíróságos nem jó, akkor megegyezés alapján semmiből nem tart egy google sheetet csinálni erről.

Hasonló felsorolást amúgy én is tudnék írni az ideális ügyfélről, de az most nem tartozik a tárgyhoz :)

2020. szept. 18. 19:38
 7/7 anonim ***** válasza:

Digitalizáció: vannak nyilvántartó platformok, ahová akkor neked kell feltölteni a könyvelési anyagot. Az emailen küldés nem minden esetben áttekinthető.

E kapcsolat tartás, tök szuper, és nagyon jó, de ha a könyvelő ír egy már toporzékoló levelet 19én reggel, arra ne 21én válaszoljon az ügyfél. Ugyanis az elérhetőség kétirányú.

Illetve ha este 6 után ír valami "fontosat" azt ne reggel 7kor kezdje számon kérni...

Illetve, ha van mód egy egy személyes meeting jót is tesz, ha más nem akkor webes felületen, ahol mindenki tud mutogatni mindent....

Kell

Havi riport, ha elmondod mit szeretnél látni, minden adó zárva az adott hónapra, kész a főkönyv, nem egy nagy mutatvány, több cégemnek készül riport kb beszámoló szinten.

És ezekben folyamatosan vissza lehet nézni, hasonlítani az előző eredményeket. Csak ezt tudni kell kérni,ugyanis van akinek elég egy vége szám, van akinek még az sem kell. CF vagy kontrolling szemlélet kell, ezt csak úgy nem fogjuk kitalálni, és pont oda vissza elhatárolni kalkulált CT-t képezni feloldani stb stb a fene se akar évente 13szor, elég egyszer.

Határidő és pontosság, odafigyelés pedig alapnak kéne lennie. Nem kicsit. Viszont ennek kölcsönösnek kell lennie. Ha te késel, akkor én max malmozni tudok, és borul minden. És baromira tiszteletlen hozzáállas, hogy akkor éjjel megcsinálja, vagy hétvégén, mondván azért fizetem... Ezt a szerződés kötésekor kikötjük, hogy x méret esetén legkésőbb ekkor, mert nem vállaljuk amúgy.

2020. szept. 19. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!