Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Döner Kebab bejelentett...

Döner Kebab bejelentett 06.10-én, heti 10 órában. Már rég nem futárkodom ott, mert nem jött össze. Azóta nem jelent ki, bementem a Nav-hoz, de úgysem. Megbüntethetnek miatta? Félek az adót nem fizeti be és rám hárítják.

Figyelt kérdés
2020. szept. 8. 09:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Egy fokkal jobb a megfogalmazás.
2020. szept. 8. 10:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezért téged nem fognak megbüntetni max a Döner Kebabot.
2020. szept. 8. 10:55
 3/4 anonim ***** válasza:
59%
Kijelentenek rögtön, ha bemész és a fizetésedet kéred, hisz be vagy jelentve, de te nem kaptál meg 5 havi bért.
2020. szept. 8. 14:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Semmi hátrány Téged nem ér. Ez a munkáltató kötelezettsége lenne, ha nem teljesíti, hátrány csak őt érheti.

"Félek az adót nem fizeti be és rám hárítják."

Ilyen nincs. Alapesetben, ha a munkáltató a dolgozó béréből levonja a kötelező adót és járulékokat, onnantól kezdve készfizető kezesként felel érte. Ez annyit jelent, hogy rajta fogják behajtani, ha nem fizeti tovább az államnak, nem a dolgozón.

Tőled nem von semmit, hiszen bért sem fizet. A kijelentés majd megteszi utólag és visszamenőleg, vagy ha elfelejteti, akkor hivatalból kibukik, és a NAV lezárja helyette a jogviszonyodat visszamenőleg.

Én 7 éve nem dolgozom a cégnél, és még mind a mai napig nem jelentettek ki. Egyszerűen elfelejtették. Nem az én dolgom, nem is értekezem velük ezzel kapcsolatban, nekem erről nem is kell tudnom valójában. Kb. Ennyi.

2020. szept. 9. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!