Áfamentes Adószámos magánszemélyként milyen adók terhelik a bevételemet az SZJA-n kívül ?
Magántanárként szeretnék tevékenykedni alanyi áfamentes adószámos magánszemélyként (egyelőre így, és ha nem csak 1-2 tanítványom lesz váltok másra, mert tudom hogy erre rá lehet húzni hogy "rendszeres gazdasági tevékenység").
Azt szeretném kérdezni, hogy a SZJA- kívül milyen adók terhelik majd a bevételemet, amennyiben emelett van még egy félállásnyi közalkalmazotti határozatlan munkaviszonyom?
Azaz körülbelül hány %-ot tegyek félre / tanóra, mint befizetendő adó.
Előre is köszönöm, ha valaki segít ezügyben.
Megvallom, én se tudom pontosan, pedig én is adószámosként tartok nyelvórákat, de csinálok más dolgokat is (lakáskiadás, lektorálás, ez-az). Így nem szoktam annyira számolgatni, a könyvelöm szól évente, hogy akkor mennyit kell fizetnem. De szerintem több jön belöle sajnos, kb. a harmada.
Könyvelöt kellene kérdezned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!